Armata Romana Fortele Navale

Sfantu Gheorghe- punct de intalnire pentru marinarii militari romani cu comunitatea locala din Delta Dunarii

Două nave militare fluviale ale Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie vor pleca joi, 4 mai, din portul Brăila spre localitatea Sfântu Gheorghe, din Delta Dunării, pentru a desfășura numeroase activități de instruire, în vederea dezvoltării procedurilor standard de operare în situații de asistență umanitară și de cooperare civili-militari.

Monitor 47 Lascar Catargiu

Monitor 47 Lascar Catargiu

După ce vor acosta în portul Sfântu Gheorghe, echipajele navelor vor participa sâmbătă, 6 mai, împreună cu cei aproximativ 1000 de localnici, a căror existență se leagăde viața bătrânului fluviu, la activitățile prilejuite de aniversarea zilei localității.

Legătura indisolubilă dintre militarii de la Flotila Fluvială ”Mihail Kogălniceanu” și populația din Delta Dunării este definită de specificul misiunilor pe care această structură a Forțelor Navale le are în cadrul sistemului național de apărare al țării noastre, al NATO și UE, dar este întărită și de faptul că mulți dintre marinarii militari provin din localitățile din deltă.

Populația din Sfântu Gheorghe va putea vizita cele două nave militare și o expoziție de tehnică de luptă, iar elevii din localitate vor putea participa la atelierele interactive de lucrări de matelotaj, organizate de marinarii militari.

În ultimii ani, Forțele Navale Române au dezvoltat numeroase parteneriate și proiecte, care vizează dezvoltarea durabilă a populației din Delta Dunării, dar au promovat și numeroase acțiuni umanitare și de voluntariat, ce se adresează oamenilor care trăiesc în comunitățile izolate.

Flotila Fluvială este singura structură a Forțelor Navale Române specializată în asigurarea securității navigației pe Fluviul Dunărea și în zona lagunară din nordul Dobrogei și are în compunere personal calificat și nave de luptă adecvate pentru asigurarea căilor de navigație fluvială.

Acțiunile umanitare și de voluntariat, pe care le desfășoară marinarii militari de la fluviu, contribuie la dezvoltarea socio-economică a comunităților care trăiesc în Delta Dunării, în condiții austere.

Fiind o instituție în slujba fiecărui cetățean român, Forțele Navale Române asigură, prin acțiunile întreprinse, alături de partenerii din Alianța Nord-Atlantică, derularea normală a vieții cotidiene, la granița Uniunii Europene și a NATO.

                                                                                                                               Biroul informare şi relaţii publice

1 Comment

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: