RAF Eurofighter Typhoon

RAF Eurofighter Typhoon

Săptămâna aceasta Guvernul de la Seul va decide dacă va merge sau nu mai departe cu programul de achiziție a unui avion multirol de generație nouă.

Miercuri ministrul apărării va prezida o ședință în cadrul căreia vor fi evaluate ofertele celor trei producatori care participă la licitație. Motivul… nici unul dintre cei trei ofertanți nu a reușit să se încadreze in plafonul de preț impus de sud-coreeni: 7.31 miliarde de zgomoței verzi pentru 60 de avioane multirol.

Mai multe opțiuni sunt luate în considerare. Printre acestea suspendarea actualului program de achizitii și demararea unuia nou, o altă opțiune fiind împărțirea achiziției în mai multe tranșe pentru a se putea încadra în bugetul alocat.

Sud coreeanii încearcă de ceva vreme să selecteze dintre F-35, F-15 Silent Eagle și Eurofighter Typhoon 60 de avioane multirol cu care să înlocuiască flotele de F-5 Tiger si F-4 Phantom, incepând cu 2017.

Atât Boeing cât și concernul Eurofighter promit transfer de tehnologie consistent în timp ce Lockheed Martin promite o creștere substanțială a capacității de luptă…
Via:
Reuters

– Marius Constantin –