Armata Romana Aviaţie Fortele Aeriene

Sertarul cu amintiri XVI: Impartind aceeasi bucata de cer

Din arhiva mea cu mii de poze cu de toate am ales-o pe aceasta în care am prins două dintre vedetele flotei Forţelor Aeriene Române: bătrânul Mig 21 LanceR cu numărul 6010, însoţit de mai tânărul său prieten, C-27J Spartan, cu numărul 2704. Poza a fost făcută la Bucharest International Air Show, în anul 2012, când în mintea mea răsărise următorul gând: „În 2013 se vor împlini 100 de ani de aviaţie militară, oare va fi la fel de frumos la BIAS-ul de anul viitor?”

Mig21 si Spartan

Mig 21 LanceR si C-27J Spartan

În 2013, la BIAS, nu au fost prezente Forţele Aeriene Române, ceea ce ne-a dezamăgit total, dar ştim că nu a fost vina lor. În schimb ne-au consolat, printre altele, cu o zi extraordinară a porţilor deschise la baza militară din Otopeni, unde am adunat multe amintiri şi le-am pus în sertarul Resboiu pentru a le mai scoate şi a le arăta şi prietenilor noştri din când în când.

 –  Adina Călin  –

 

3 Comments

  • Off-topic: http://www.gandul.info/international/guvernul-turc-blocheaza-accesul-la-platforma-youtube-12345920

    “Această decizie a fost luată după publicarea, joi, pe YouTube a înregistrării unei conversaţii în care patru oficiali turci de rang înalt, între care ministrul Afacerilor Externe Ahmet Davutoglu şi şeful serviciilor de informaţii (MIT) Hakan Fidan, evocă ipoteza unei operaţiuni militare în Siria.”

    Deci vad ca pe turci ii tot manaca in c*r sa se bage in Siria ca sa satisfaca fanteziile jandarmului mondial. Numai asa pot sa dispara de pe harta.

    • @unu stai calm, daca Turcia ataca, primele rachete siriene vor nimeri barajul Ataaturk, adica juma de Turcia sub apa… iar in caz de atac facut de turc, articolul 5 al Nato nu ii protezeaza… 🙂

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: