Airbus anunță numirea lui Serge Durand în funcția de responsabil Airbus pentru România. În această capacitate, el va reprezenta Airbus în fața autorităților și a partenerilor, va identifica și va urmări implementarea unor noi oportunități de dezvoltare, va conduce procesul de planificare a strategiei de țară și va coordona activitățile companiei în România, concentrându-se pe sporirea prezenței pe piața locală. În plus, Serge va continua să conducă operațiunile Airbus Helicopters din România, funcție pe care o îndeplinește cu succes din 2015.

Serge Durand

Serge Durand

Sunt onorat de numirea în această funcție în România, o țară cu care împărtășim aproape o jumătate de secol de cooperare. Sunt convins că în acest moment creștem nivelul de ambiție și vom fi mai competitivi. Cu operațiunile din Commercial Aircraft, Helicopters și Premium Aerotec – un furnizor de componente pentru aeronavele Airbus – și cu divizia Defence and Space, Airbus își propune să ofere clienților un portofoliu mai cuprinzător, consiliere de cea mai înaltă calitate și experiența noastră internațională”, a declarat Serge Durand.

Absolvent al Institutului Național de Științe Aplicate din Lyon, cu diplomă în inginerie, dar și absolvent de științe umanistice al Universității din Provence, Serge Durand are o carieră internațională impresionantă la Airbus.

A lucrat zece ani în cadrul biroului Airbus Design, concentrând-se pe modelele Tiger și Super Puma. A continuat în funcția de director de comunicare pentru Airbus Helicopters și apoi a ocupat o poziție de director comercial adjunct al rețelei internaționale Airbus. A pus la punct lansarea Tiger, ca inginer șef de service. Înainte să se alăture Airbus Helicopters în România, Serge Durand a fost, timp de cinci ani, director general Airbus Helicopters Mexic, contribuind la dezvoltarea operațiunilor comerciale ale grupului în nordul Americii Latine și punând bazele platformei industriale de la Queretaro, care a devenit un punct de referință.

Cu această experiență în vânzări, marketing și inginerie, Serge Durand este mai mult decât calificat să conducă echipa Airbus din România și să susțină noi proiecte de creștere pentru a dezvolta afacerea.

Sursa: Airbus