Aviaţie UAV/UCAV

Serbia va cumpara drone turcesti

Agenția turcă de presă Anadolu evidențiază laudele președintelui Serbiei la adresa dronelor Bayraktar, dar și dorința exprimată de către acesta de a achiziționa aeronave militare fără pilot din Turcia.

Bayraktar TB2

Bayraktar TB2

Zilele trecute, Aleksandar Vucic, președintele Serbiei, a declarat că există planuri pentru cumpărarea de UAV-uri turcești. Vucic a apreciat în declarațiile sale dronele de luptă Bayraktar.

“We will see whether we will reach an agreement with the Turkish side. In any case, these are very good drones. I have to give the Turkish manufacturers their due.”

A declarat Alexandar Vucic pentru jurnaliștii sârbi prezenți la o conferință de presă desfășurată la Palatul Serbiei, în Belgrad.

“We do not threaten or attack anybody. However, we should always be ready to avoid any surprises. In this context, we are taking the necessary steps.”

A precizat Vucic.

În încheiere, liderul de la Belgrad a adăugat că sistemele UAV sunt scumpe, dar reprezintă o investiție foarte inteligentă.

Iulian Iamandi

4 Comments

  • Ceva treaba prin Kosovo? In alta ordine de idei cu ce se poate apara o forta armata de drone in acest moment, este Armata Romana pregatita sa faca fata?

    • nici aia mai bine dotati,momentan nu prea au cu ce sa le faca fata.mororul rotax de 100cp nu cred ca ofera o semnatura IR suficienta ptr ghidarea unei rachete ce lucra in infrarosu iar fuselajul de 6m si aripa de 12,ambele facute din fibra de carbon o fac destul de stealth ptr radare. asta combinata cu viteza de croaziera de 130km/h pot face un operator radar mai “tandala” sa nu o bage in seama. in plus dotata cu rachete ghidate UMTAS poate ataca de la 8km distanta si 5000m altitudine. tunurile AA(pana in 35mm) sau manpads urile nu bat pana acolo.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: