Șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior Iulian Berdilă a participat, în perioada 22 – 24 martie, la ”Forumul comandanților Forțelor Terestre din Europa” – ediția a VIII-a, care s-a desfășurat la Strasbourg, Franța.

Șeful Statului Major al Forțelor Terestre, General Maior Iulian Berdilă

Șeful Statului Major al Forțelor Terestre, General Maior Iulian Berdilă

La conferinţa de anul acesta, care a avut tema ”Cooperarea – intergrarea: pentru o Europă rezilientă”, au fost prezenți, alături de mulți alți invitați, comandantul Armatei Terestre Franceze, generalul Pierre Schill și comandantul EUROCORPS, generalul-locotenent Peter Devogelaere.

Pe timpul desfășurării activității, au fost prezentate și dezbătute o serie de subiecte care au vizat, în principal, contribuția forțelor terestre la securitatea spațiului european, dezvoltarea interoperabilității tehnice și a forțelor terestre la toate nivelurile de comandă, managementul situaţiilor de criză și prevenirea acestora prin instruirea și educarea partenerilor non-europeni.

* * *

”Forumul comandanților Forțelor Terestre din Europa” se desfășoară anual, pe parcursul a trei zile și reprezintă o bună oportunitate pentru analizarea și identificarea unor soluţii comune pentru gestionarea eficientă a provocărilor la adresa securității naționale cu care se confruntă partenerii NATO și UE. De asemenea, programul acestei conferințe include prezentări informative și discuții pe diferite teme de securitate militară, care oferă cadrul oportun de consolidare și dezvoltare a relațiilor de cooperare bilaterală, în actualul context geostrategic.

Sursa: Statul Major al Forțelor Terestre