Delegaţia Statului Major al Apărării, condusă de generalul-locotenent Daniel Petrescu, va participa în zilele de 14 şi 15 ianuarie la Conferinţa Comitetului Militar NATO, în formatul şefilor apărării, ce se va desfăşura la Bruxelles, Belgia.

Seful Statului Major al Apararii - General-locotenent Daniel Petrescu

Seful Statului Major al Apararii – General-locotenent Daniel Petrescu

Șefii Apărării se vor întâlni pentru a discuta teme militare de actualitate referitoare la provocările mediului de securitate și contribuţia Alianţei la stabilizarea acestuia, cu accent pe postura NATO de descurajare și apărare (NATO’s Detterence and Defence Posture).

De asemenea, pe 13 ianuarie, delegația română va avea o întrevedere cu comandantul suprem al Forțelor Aliate din Europa (SACEUR), generalul Tod D. Wolters, și locțiitorul acestuia (DSACEUR), generalul Sir James Everard.

* * *

Comitetul Militar se reuneşte de două ori pe an la sediul NATO de la Bruxelles, la nivelul şefilor apărării, pentru a discuta despre operaţiunile şi misiunile NATO, şi pentru a oferi Consiliului Nord-Atlantic consiliere militară bazată pe consens asupra modului în care Alianţa poate răspunde cel mai bine la provocările globale de securitate. O dată pe an, șefii apărării țărilor NATO se întâlnesc într-o ţară membră a Alianţei.

Biroul de presă/SMAp