Sedinta de autoevaluare a Departamentului pentru Armamente 2013

Sedinta de autoevaluare a Departamentului pentru Armamente 2013

Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, şi şeful Statului Major General, general locotenent Ştefan Dănilă, au participat miercuri, 20 februarie, la autoevaluarea activităţii Departamentului pentru armamente  pe anul 2012.

În cadrul bilanţului, ce s-a desfăşurat la sediul C.N. ROMTEHNICA S.A., secretarul de stat pentru armamente, Floarea Şerban, a prezentat principalii indicatori de performanţă aplicabili domeniilor de responsabilitate ale Departamentului, rezultatele obţinute şi obiectivele pentru acest an.

„Departamentul pentru armamente a răspuns foarte bine la toate solicitările, ţinând cont de faptul că s-a lucrat în condiţiile restricţiilor financiare. Sperăm ca acum, odată cu creşterea bugetului, să putem obţine rezultate mai bune în ceea ce priveşte înzestrarea cu echipamentele şi tehnica necesare pentru îndeplinirea obiectivelor” a spus Floarea Şerban.

Ministrul apărării naţionale a mulţumit personalului pentru activitatea depusă şi a exprimat convingerea că modul de acţiune implementat până acum în formarea şi pregătirea specialiştilor acestei structuri şi, mai ales, determinarea întregului corp de specialişti sunt elemente esenţiale în asigurarea, menţinerea şi dezvoltarea capabilităţilor Armatei României, în care Departamentul pentru armamente are un rol fundamental.

Am făcut demersuri către Ministerul Finanţelor pentru o creştere anuală de 0.3 la sută, ceea ce ar însemna că în anul 2016 valoarea alocărilor pentru Ministerul Apărării Naţionale să atingă doi la sută din Produsul Intern Brut, iar pe baza acestui obiectiv aprobat să se elaboreze strategiile de înzestrare ale Armatei”, a spus ministrul Duşa.

Şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, a mulţumit, la rândul său, conducerii Departamentului pentru armamente pentru sprijinul acordat şi pentru modul în care a colaborat cu celelalte structuri ale Armatei.

 Biroul de Presă