Diverse Intelligence / Cyberwar

Secretele Bulavei…nu mai sunt secrete ??!!

Bulava

O sursa din cadrul Ministerului Rus de Justitie a declarat agentiei Interfax, evident sub protectia anonimatului, saltarea si depunerea rapida la loc umbros si racoros a unui angajat de la o baza militara din zona Uralilor. Respectivul inginer a castigat excursia in locul umbros si racoros, care a ramas necunoscut de altfel, ca urmare a faptului ca a dezvaluit date confidentiale despre racheta Bulava, unor servicii de informatii straine.

Procesul respectivului, acuzat de spionaj, va incepe in curand la Yekaterinburg. Inginerul, angajat la o baza sectreta care se ocupa de cercetarea si dezvoltarea tehnologiilor pentru rachete, a transmisi unor agenti straini informatii din domeniul sistemelor de aparare strategica care contin secrete de stat, conform agentiei Interfax.

Sursa nu a dezvaluit unde lucra inginerul sau care este serviciul secret cu care acesta colabora. Procesul se va tine cu usile inchise…

Este al doilea incident de acest tip de la inceputul anului, dupa ce , in februarie, un alt inginer a fost condamnat la 13 ani de inchisoare pentru transmiterea de informatii secrete referitoare la testele cu rachete balistice catre CIA.

Sursa:
news.com.au

11 Comments

 • Ar fi interesant pentru americani daca ar pune manuta pe planurile de constructie si rezultatele testarii Suhoiului PAK FA T50,a noilor sisteme de radiolocatie si aparare antiaeriana, a submarinului Lada, a noilor arme portabile AT, si a noului tanc construit de rusi, Armata, inlocuitorul lui T90.Le dorim mult succes in continuare americanilor, in special Serviciului clandestin al apararii si CIA.
  PS:Desi pentru unii americanii sunt prosti, nu este chiar asa.

  • Normal ca nu-s prosti dar Lada nu se mai face ( Varshavianka si Kilo cica sunt suficiente) si T50 va fi “marketizat”, nu trebuie sa te omori prea tare cu firea sa-i afli secretele de la vre-un client viitor.

 • Cred ca americanii si-ar dori in primul rand lista tuturor ,,cartitelor,, rusesti infiltrate in serviciile americane de informatii si contrainformatii.Poate o asemenea ,,cartita,, a dus la arestarea inginerului rus.

 • eu as paria mai degraba pe chinezi decat pe americani. Ca doar n-o fi fost agentul John afro-american sa-l intrebe pe Ivanica de buloanele Bulavei.

  PS agentul Vasile din serviciile secrete moldovenesti angajat cu jumate de norma la SIE sa fi fost?

 • Praf in ochi. Ivan incearca sa exporte “bug-ul Bulava” si la americani. Ca lor le-au iesit peri albi. Sa se mai chinuie si altii … 🙂

  • La drept vorbind, intoxicarea s-ar adresa mai degraba chinezilor. Le-ar plati-o rusii cu varf si indesat 🙂

 • Acum pe bune cati ingineri credeti voi ca ajung sa stie toate secretele unui proiect de complexitatea Bulava?! Nu prea exista vreunul singur care sa stie toate lucrurile despre un proiect de derulare astea sunt chestii de filme. Nici macar in automotive nu este posibil asa ceva, eventual stapanesti o felie foarte bine si sa spunem ca nu e nevoie de alt coleg, nu ma astept ca un proiect din asta cu atata secretomanie sa nu incurce planurile oricui vrea sa il fure.

 • Sunt sigur ca sunt disperati sa afle sistemul de ghidaj al “Buzduganului”, sistem ce-i permite rachetei sa depaseasca scutul ABM. Asta a fost un leit-motiv pentru americani inca de cand a zburat prima racheta ruseasca. Sunt aproape sigur ca acelasi sistem de ghidaj al Bulavei e si pe Yars, Topol sau Iskander.
  Stirea seamana foarte mult cu cea de pe vremea cand a fost arestat un yankeu ce dorea achizitionarea planurilor torpilei cu supercavitatie “Shkval” de la un “inginer” binevoitor. Indiferent daca e adevar sau intoxicatie, faptul dovedeste ca contrainformatiile functioneaza in tara Bulavelor.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: