Armata Romana Fortele Navale

Scafandrii militari intervin in cautarea unei persoane disparute

O echipă de scafandri militari de mare adâncime din cadrul Forțelor Navale Române va interveni în acțiunile de căutare a unei persoane dispărute sâmbătă, 21 iulie, în adâncurile Lacului Beliș-Fântânele, din județul Cluj. Intervenția va fi făcută la solicitarea Inspectoratului județean pentru Situații de Urgență.

Militarii au plecat din Constanța joi, 26 iulie, cu echipamentele necesare pentru executarea în siguranță a scufundărilor la adâncimi cuprinse între 40 și 90 de metri și vor începe astăzi, 27 iulie, căutările persoanei dispărute.

Scafandrii militari de mare adâncime, din subordinea Centrului 39 Scafandri, sunt unica structură din România capabilă să execute scufundări la adâncimi de peste 40 de metri, iar în cei peste 50 de ani de existență au desfășurat numeroase lucrări subacvatice – atât în domeniul militar, dar și în cel civil, și au efectuat numeroase intervenții în sprijinul populației.

                                                   Biroul informare şi relaţii publice

 

 

1 Comment

  • Avem prea putini scafandri militari pentru operatiuni speciale , mult prea putini . Sunt foarte buni cei pe care-I avem si ne bucuram ca exista ,dar cu cateva flori nu se face primavera privind o mare batalie la Marea Neagra.Scafandri militari pentru operatiuni speciale ,pot face oricand diferenta intr-o eventuala batalie la Marea Neagra si nu numai.Este o chetiune de timp pana rusii vor juca cu toata ,,cavaleria in deplasare ”si alti dusmani de langa noi abia asteapta sa le,, daruiasca” o mana de ajutor. Ar trebui sa nu aiba odihna cei care raspund si de acest departmant si sefii lor de asemenea .Poate nu este prea traziu ca ,,adormitii” sa se trezeasca si ,,impotentii ”sa plece pentru a lasa loc aevaratilor patrioti si profesionisti, ma refer privind plecarea la ,,capii ” armatei romane care nu au ce cauta in responsabilitatile respective si la gasca de politruci parvenitii si ipostori care au facut si continua sa faca mult rau tarii si natiei noastre. Este doar o problema de timp pana acest popor se va ridica si va osandi pe multi…Si totusi Romania va renaste . Dumnezeu sa binecuvanteze Romania si pe romani oriunde s-ar afla.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: