La Mitingul Aerian Satu Mare 2012 am urmărit cu plăcere acrobaţii fantastice ale unor piloţi renumiţi, români şi maghiari.

Aerocluburile din Ungaria  au fost reprezentate  de 3 avioane ultralight Apollo Fox si de  mutiplul campion de acrobatie aeriana, pilotul care a intrat in Cartea Recordurilor Guiness inregistrând recordul mondial la număr de tonouri executate consecutiv: 408 în 20 de minute, Zoltan Veres.

Piloţii români au avut evolutii spectaculoase de acrobatie, protagonisti fiind cinci avioane Extra de acrobaţie pilotate de Rotaru George, lider formaţie, director general al Aeroclubului Român, aripa stângă Iorgov Cristian, pilot instructor Aeroclubul din Arad, aripa dreaptă, Ferencz Laszlo, pilot instructor Aeroclubul din Oradea, coada formaţiei, Boger Attila, pilot instructor la Aeroclubul din Cluj, evoluţie solo, Andrei Şerbu, comandant adjunct la Aeroclubul Ploieşti. Piloţii au evoluat în formaţia Şoimii României.

Andrei Serbu… a sucit, intors, dat peste cap avionul, intr-o evolutie individuala de parca era de jucarie.

La fel de de extraordinara a fost si spectacolul oferit de  Zoltan Veres care a evoluat  cu un avion   Suhoi 29 – am inteles de ce a fost multiplu campion la acrobatie.

Si desigur planorul, fabricat in intregime in Romania, la Brasov m-a lasat fara cuvinte.

– Ayana –

Satu Mare 2012, Miting Aviatic: Episodul 1 – Avioane cuminti, la sol.

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu; Forumul Resboiu; Pagina de gardă a portalului; Ramura dedicată Armatei Române; Ramura dedicată spaţiului; Ramura dedicată dronelor.