Achiziția de către Marea Britanie a două portavioane a fost o idee proastă. Cum sună până aici? Și… a cui este această concluzie? Cică, MoD-ul britanic va regreta ziua în care a făcut această achiziție.

Nasol. Dar, să derulăm povestea mai departe.

HMS Queen Elizabeth

HMS Queen Elizabeth

Lord Houghton of Richmond, fost Chief of the Defence Staff (CDS) a declarat în House of Commons of the United Kingdom că cele șase miliarde de lire sterline pentru două portavioane vor fi cheltuite în detrimentul flotei de suprafață.

După cum probabil ați intuit, achiziția a două portavioane și a avioanelor F-35 pentru dumnealor… a avut impact și asupra submarinelor britanice care îndeplinesc misiunile strategice de descurajare nucleară.

Impactul major îl are însă următoarea declarație:

“Spending on such expensive equipment massively unbalances the amount of money to spend on capabilities in more active need of use.”

Lordul Houghton of Richmond, a mai declarat și că HMS Queen și HMS Prince sunt prea reprezentative pentru imagine Marii Britanii în lume pentru ca programele să fie anulate și a recunoscut că anularea programelor ar fi un semnal cum că influența britanică la nivel global s-a diminuat.

Gen.

Iulian Iamandi