Tu-95 Bear and F-15 Eagle, Bear Hunt

Tu-95 Bear and F-15 Eagle, Bear Hunt

Într-o primă fază, am zis că e doar un şah dat Americii. Încă unul, acum fiind ruşii la serviciu. Era să trec definitiv peste faptul că două bombardiere strategice Tu-95 au făcut o tură pe lângă Guam…

Păi da. Aşa fac şahiştii mari, nu se reped cu frezele înainte precum nişte berbeci. Mai mişcă un pion, mai sacrifică un alt pion, maxim un schimb de pioni.

Printre pioni – ba poate chiar peones – ne situăm şi noi şi prin ochişorii noştri bine ghidaţi de ochelari de cai de căruţă, vedem doar ce trebuie pentru a fi ascultători şi a nu ni se aprinde idei atunci când ne plezneşte vreun sfârc de bici peste buci.

Preocupat la rândul meu cu preocupări, am dat cu dosul palmei ştirea cu bombardierele ruseşti şi Guamul. Mintea îmi era la “Înalta Poartă”. Adică, la Proiectul Înalta Poartă. Despre treaba asta însă, mai vorbim când s-o coace.

Azi, mi-a sărit în ochi un fragment din începutul unui articol care trata datul cu bombardierele pe lângă insula cu bombardiere:

Russia delivered a powerful message to the United States just hours before President Obama’s State of the Union address […]

Sursa: American Thinker

Buuuună mişcare!

Bate şaua, ca să priceapă Obama.

Pe Guam stau lăţite-n soare bombardierele strategice B-52 cazate la Andersen AFB.

 

– Iulian Iamandi –