Mi-24 ukrainiene (foto Michael Esspe, via wiki)

Aviakon, firma cu capital majoritar de stat din orasul Konotop, regiunea Sumy, va moderniza impreuna cu francezii de la Sagem elicopterele Mi-24 Hind pentru Fortele Armate ale Ukrainei.

Varianta Mi-24PU1, a fost receptionata de catre fortele armate in mai 2012 (dupa o prima faza de modernizare in care s-au instalat echipamente de provenienta autohtona), a trecut prin testele beneficiarului la inceputul verii si urmeaza sa treaca prin faza a doua de modernizare, faza in care va primi echipamente si siteme produse de Sagam.

Lista de echipamente ucrainiene include, sistemul digital de conducere a focului, cel de vedere pe timp de noapte, un nou telemetru/iluminator laser, noi motoare, statii radio VHF si un nou sistem de protectie impotriva rachetelor aitodirijate IR. Francezii vor contribui la modernizare cu calculatorul multirol de misiune, afisajele LCD, sistemul hibrid de navigatie INS/GPS, sistemul opto-electronic si generatorul de harta mobila.

Echipamentele de provenienta Sagem vor fi instalate si testate la sol pe primul prototip de catre specialisti francezi, prototipul urmand sa fie prezentat in luna septembrie la salonul aerospatial AVIASVIT, la Kiev.

Sursa:
Interfax

– Griffon236 –

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu; Forumul Resboiu; Pagina de gardă a portalului; Ramura dedicată Armatei Române; Ramura dedicată spaţiului; Ramura dedicată dronelor.