YAK-52

Yak-52

În sfârşit, sezonul de zbor s-a deschis, însă piloţii nu trebuie să uite nicio clipă faptul că acţiunile lor greşite pot avea consecinţe negative asupra siguranţei zborului.

O atitudine corespunzătoare care implică un grad mare de responsabilitate, respectarea cu stricteţe a procedurilor de zbor, verificările temeinice ale echipamentelor, grija faţă de propria sănătate şi evaluarea tuturor datelor culese înainte şi în timpul zborului, în vederea luării deciziilor corecte, reprezintă elementele cheie ale unui zbor fără evenimente neplăcute.

Pentru promovarea acestor principii în rândul piloţilor civili şi militari se organizează evenimentul Safety Demo la Aerodromul Băneşti, de către Iacării Acrobaţi.

Acrobaţiile lor ne uimesc de fiecare dată, însă acestea sunt gândite şi planificate în amănunt, astfel că siguranţa zborului este mai presus de orice. Faptul că Iacării Acrobaţi organizează anual acest eveniment pentru conştientizarea riscurilor şi pentru găsirea soluţiilor de redresare din situaţii limită este mai mult decât lăudabil.

Ieri am trecut pe la Băneşti şi am făcut câteva fotografii. Regret că nu sunt şi astăzi acolo, evenimentul este în plină desfăşurare, însă voi reveni cu siguranţă pe aerodrom (poate chiar pentru un zbor ca pasager, cine ştie? 🙂 ), mai ales că echipa de-acolo este formată din oameni foarte drăguţi.

YAK-52 UAU(2)

Yak-52, Safety Demo@Aerodrom Băneşti, 2014

YAK-52 UAU

Yak-52, Safety Demo@Aerodrom Băneşti, 2014

YAK-52 UAU(1)

Yak-52, Safety Demo@Aerodrom Băneşti, 2014

YAK 52(1)

Yak-52, Safety Demo@Aerodrom Băneşti, 2014

Motoplanor

Motoplanor, Safety Demo@Aerodrom Băneşti, 2014

Motoplanor(1)

Motoplanor, Safety Demo@Aerodrom Băneşti, 2014

Motoplanor Falke

Motoplanorul Falke, Safety Demo@Aerodrom Băneşti, 2014

Motoplanor Falke(1)

Motolanorul Falke, Safety Demo@Aerodrom Băneşti, 2014

Motoplanoare

Motoplanoare, Safety Demo@Aerodrom Băneşti, 2014

Motodeltaplan

Motodeltaplan, Safety Demo@Aerodrom Băneşti, 2014

Casca de Condor

Cască de Condor, Safety Demo@Aerodrom Băneşti, 2014

 –  Adina Călin  –