Vitejii din "300" Sfântul Andrei, Poligonul Smârdan

Vitejii din “300” Sfântul Andrei, Poligonul Smârdan

Potrivit site-ului Ministerului Apărării Naţionale, ministrul Mircea Duşa, se va întâlni marţi, 24 martie, de la ora 12.30, în Poligonul Smârdan, judeţul Galaţi, cu militarii români şi americani participanţi la faza I “Early Entry” a exerciţiului multinaţional “SABER JUNCTION 15.

Faza I a exerciţiului multinaţional “SABER JUNCTION 15 Early Entry” este o operaţie aeropurtată la care participă structuri militare americane din Brigada 173 Aeropurtată şi Regimentul 2 Cavalerie, cărora li se vor alătura militari români de la Brigada 282 Mecanizată.

În prima etapă a exerciţiului “Saber Junction”, care va avea loc marţi, se va simula ocuparea unui aeroport de către trupe din Brigada 173 Aeropurtată din Statele Unite şi eliberare acestuia de către militarii români şi aliaţi. Armata României va participa cu militari din Brigada 282 Mecanizată Focşani.

”SABER JUNCTION 15” se va desfăşura în luna aprilie, în Poligonul Smârdan, cu participarea a peste 2.000 de militari din Marea Britanie (300 de militari), Republica Moldova, România şi SUA (din partea cărora va participa Regimentul 2 Cavalerie, cu 15 transportoare Striker susţinute de blindate uşoare Humvee).

Surse:

MApN

Presa Galaţi Brăila