Firma de apărare şi securitate Saab a primit o comandă din partea Marinei Militare a SUA să furnizeze Radarul multi-modal (MMR) Sea Giraffe Agile Multi Beam (AMB).

Radarul Sea Giraffe MMR al Saab – un radar radar 3D, cu scanare electronică şi reţea de defazaj (electronically scanned phased array radar) – va fi amplasat pe cea mai nouă clasă de nave ale Gărzii de Coastă SUA (USCG), nava rapidă de pătrulă în larg (Offshore Patrol Cutter – OPC).

Offshore Patrol Cutter, US Coast Guard

Offshore Patrol Cutter, US Coast Guard

MMR oferă o putere mare radiată, unde selectabile, şi procesarea modernă a semnalelor pentru a realiza o performanţă de vârf în medii maritime diferite. Comanda iniţială se referă la două sisteme, cu opţiuni pentru radare suplimentare, cu o valoare totală potenţială a contractului de până la 118,5 milioane USD.

„Garda de Coastă SUA este tot mai solicitată să sprijine o gamă întreagă de misiuni critice în condiţiile cele mai dificile. OPC MMR al Saab va sprijini clientul ca să poată îndeplini aceste misiuni, de la tropice până în Arctica. Radarul MMR furnizează o acoperire radar simultană, de la mare la cer, împotriva celor mai dificile ţinte, pentru a asigura o conştientizare totală a situaţiei.”

A spus Erik Smith, Preşedinte şi CEO al Saab Defense and Security SUA.

Saab este lider mondial în tehnologia radarelor şi senzorilor. Radarul AN/SPS-77 al Saab este desfăşurat în prezent pe Nava Litoral de Luptă din clasa Independence a Marinei Militare SUA.

În plus, un derivat al radarului AN/SPS-77, cunoscut ca AN/SPN-50, este în faza de dezvoltare pentru a îndeplini nevoile Controlului de Trafic Aerian pe navele din clasa de asalt amfibiu pentru Comandamentul Sistemelor Aeriene Navale SUA.

Adăugarea programului OPC la livrările curente de Sea Giraffe va permite Saab să folosească şi mai mult elementele comune şi să adauge valoare suplimentară pentru Marina Militară si Garda de Coasta SUA.

Comanda va crea noi locuri de muncă pentru facilitatea SDAS’ Sensor Systems din Syracuse, statul NY. În luna ianuarie, Saab a semnat un Memorandum de Înţelegere cu Statul New York, care va permite extinderea prezenţei Saab în New York-ul Central şi va crea mai multe locuri de muncă high-tech, locale, în regiune.

„Asta ne permite să avansăm în strategia noastră de creştere în New York-ul Central, şi să ne extindem livrările de capabilităţi de radare navale dovedite marca Saab pentru aceşti clienţi importanţi din Marina Militară SUA şi USCG.”

A mai declarat Erik Smith.

Sursa: Saab