Saab SR-3 (SMR)

Saab SR-3 (SMR)

Compania de apărare şi securitate Saab anunţă ca a fost selectată de Serviciile de Navigaţie Aeriană ale Republicii Cehe (ANS CR) pentru a livra radarul de Mişcare la Suprafaţă SR-3 (SMR) pentru Aeroportul Václav Havel de la Praga.

Radarul SR-3 furnizează capacităţi de monitorizare situaţională critică şi de siguranţă pentru toate condiţiile meteo. El va fi folosit pentru detectarea ţintelor non-cooperative – inclusiv avioane, vehicule la sol, şi alte obstacole – şi va fi integrat în sistemul existent de Sisteme Avansate de Ghidare şi Control a Mişcărilor de Suprafaţă (A-SMGS). Bazându-se pe o experienţă de peste 10 ani în furnizarea de radare in stare solidă, radarul SR-3 foloseşte un design cu arhitectură deschisă, care utilizează interfeţele standard ale industriei pentru o integrare uşoară în sistemele de control al traficului aerian, existente sau noi. Radarul se conformează deplin standardelor EUROCAE ED-116 şi EUROCAE ED-87B pentru Nivelele 1, 2 şi 3 A‑SMGCS.

Radarul SR-3 oferă cel mai înalt nivel de supraveghere existent, datorită diversităţii de 16 nivele de frecvenţă, suprimării automate a congestiei, folosind o procesare avansată a semnalelor şi o procesare sofisticată, care elimină ţintele cu traiectorii multiple. Calităţile şi designul acestui radar îi asigură o mentenanţă uşoară şi costuri scăzute pe ciclul de viaţă. În plus, cutia mică de emisie-recepţie interioară/exterioară îi conferă o flexibilitate mai mare la faţa locului şi costuri de instalare mai mici.

“Radarul SR-3 al Saab este o soluţie de risc redus pentru aeroporturi precum cel de la Praga, care trebuie să înlocuiască un radar vechi, sau pentru aeroporturi care doresc să îţi mărească puterea de acoperire sau care vor să desfăşoare pentru prima oară un Radar de Mişcare la Suprafaţă. Radarul SR-3 a fost conceput special pentru a sprijini sistemele de siguranţă a traficului aerian precum A-SMGCS,” declară Anders Carp, responsabil cu Managementul Traficului Aerian al Saab.

Saab furnizează pentru pieţele globale de apărare şi aviaţie tehnologii avansate de sensori, radare de generaţia viitoare, sisteme de automatizare, precum şi soluţii de modelare şi simulare. Compania serveşte clienţi din aviaţia militară, civilă, aeroporturi şi companii aeriene din peste 40 de ţări de pe şase continente.

Via:

SAAB