Firma de apărare şi securitate Saab a semnat un contract cu Adeministraţia Suedeză pentru Materiale de Apărare (FMV) pentru suportul produselor şi mentenanţa sistemelor de arme subacvatice ale Marinei regale Suedeze.

Saab Double Eagle

Saab Double Eagle

Contractul îi permite FMV să plaseze comenzi pentru suportul produselor şi mentananţa sistemelor de arme subacvatice în perioada 2017-2019, în valoare totală de 236 milioane de coroane suedeze (111,46 milioane lei).

Contractul este conform cu Scrisoarea de Intenţie dintre Saab şi FMV care a fost anunţată pe 9 iunie 2014.

Aceasta scrisoare de intenţie sprijină capabilităţile subacvatice ale Forţelor Armate Suedeze pe perioada 2015-2024.

„Acest contract asigură disponibilitatea sistemelor operaţionale de arme pentru Marina regală Suedeză. Vom planifica şi aplica măsurile necesare pentru a păstra aceste sisteme disponibile oricând are nevoie clientul”, declară Anne-Marie Vösu, şefa unităţii de afaceri Sisteme Subacvatice din cadrul zonei de business Dynamics a Saab.

„Contractul este dovada încrederii clientului nostru în cunoştinţele şi experienţa noastră în domeniul submarin, şi constituie o bază importantă pentru continuarea afacerilor noastre”, adaugă Anne-Marie Vösu.

Saab are o experzită unică în dezvoltarea sistemelor subacvatice pentru ape puţin adânci şi pentru mediul înconjurător specific din Marea Baltică, inclusiv sisteme de propulsie proiectate la comandă, sisteme de comunicaţie şi sisteme de ghidaj.

Unele dintre acestea sunt lideri pe plan mondial pe acest segment. Saab are un vechi parteneriat cu FMV şi le-a furnizat Forţelor Armate Suedeze soluţii subacvatice pentru sisteme de arme, senzori, vehicule subacvatice autonome şi vănătoare de mine.

Sursa: Saab