Gripen C No 251, Aerospace Forum Sweden 2012

Gripen C No 251, Aerospace Forum Sweden 2012

Compania suedeză producătoare de sisteme de apărare și securitate Saab a primit o comandă din partea Agenției Suedeze pentru Administrarea Materialelor de Apărare (FMV) pentru upgradarea actualei flote de avioane Gripen. Valoarea comenzii se ridică la 140 milioane SEK (16,5 milioane euro), pentru perioada 2013 – 2014.

Upgrade-urile și ajustările aduse flotei de Gripen aflată în prezent în dotarea Forțelor Aeriene Suedeze vor garanta că avionul multirol de luptă va rămâne modern și capabil de operațiuni eficiente pentru următorii 40 de ani.

„Comanda include echipamente ce vor spori eficiența și vor reduce costurile de operare a sistemului Gripen pentru Forțele Aeriene Suedeze”, a declarat Lennart Sindahl, șeful diviziei Aeronautice a Saab.

Comanda mai include și administrarea proceselor legate de ciclul de viaţă și de îmbunătățire, lucrările pentru creșterea rezistenței, precum și mai multe studiis.

Saab deservește piața globală cu produse, servicii și soluții de top pentru apărarea națională și securitatea civilă. Saab are operațiuni și angajați pe toate continentele și dezvoltă, adoptă și îmbunatățește constant noi tehnologii pentru a veni în întâmpinarea nevoilor în schimbare ale clienților săi.

Comunicat de presă al Saab.