Sea Giraffe 1x

Sea Giraffe 1x

SAAB a prezentat pentru prima oara radarul Sea Giraffe 1x la Maritime Security East Conference ce s-a desfasurat la Norfolk, Virginia in perioada 21-23 Martie. Radarul poate asigura simultan supravegherea spatiului aerian si maritim.

Sea Giraffe 1x este un radar tridimensional cu scanare electronica. Intregul sistem cantareste mai putin de 650 lb (295 kg) in total, fiind ideal pentru instalarea pe nave  de patrulare de mici dimensiuni. Radarul nu necesita un sistem dedicat de racire, are consum redus de energie si necesitati de mentenanta reduse. Numarul de blocuri LRU a fost de asemenea redus la minim. Toata intretinerea, inclusiv repararea blocurilor LRU poate fi executata de personal tehnic cu nivel redus de pregatire.

“Sea Giraffe 1X este ideal pentru nave mici de patrulare, al caror rol este din ce in ce mai important in sistemul de securitate al Statelor Unite”, a declarat Gene Bojarski director al diviziei Sensor Systems din cadrul Saab Defense and Security USA. “In mod traditional, navele de patrulare foloseau doar radare de supraveghere navala, dar odata cu proliferarea UAV-urilor aceste nave trebuie sa primeasca si capabilitati de supraveghere aeriana”.

Pentru a combate amenintarea UAV, Sea Giraffe 1X este echipat cu functia de supraveghere Enhanced Low, Slow and Small (ELSS), dezvoltata de SAAB. Aceasta caracteristica permite radarului sa descopere si sa clasifice tinte aeriene de mici dimensiuni care zboara la alitudini joase cu viteze mici, asigurand concomitent executia altor moduri de cercetare aeriana si navala.

Via:
SAAB

Marius Constantin