Saab RBS15 MK3

Saab RBS15 MK3

Saab a primit o comanda de la partenerul sau german Diehl Defence pentru sistemul naval de rachete anti-nava RBS15 Mk3. Valoarea comenzii este de aproximativ 160 milioane coroane suedeze, cu mai multe optiuni de pret pentru Suportul Logistic Integrat (ILS) si Securitatea IT. Livrarile vor avea loc in perioada 2019-2024.

Recent, Marina Militara Germana a facut o procedura de achizitie, pentru a cumpara nave suplimentare din clasa K130, iar aceasta comanda include sisteme de rachete la bordul navelor.

Comanda contine infrastructura necesara pentru echiparea acestor nave cu rachete RBS15, si a venit de la Diehl Defence, prim partener industrial pentru procurarea de RBS15 in Germania. Contractorul este un consortiu german, format din trei santiere navale, numit ARGE K-130.

”Comanda este importanta pentru noi, in cooperarea pe termen lung cu partenerul nostru Diehl. Aceasta comanda poate fi vazuta si ca un prim pas pentru echiparea navelor cu rachetele noastre, fiind o oportunitate de comenzi viitoare de RBS15,” spune Görgen Johansson, Seful Zonei de Afaceri Dynamics a Saab.

Familia sistemului de rachete RBS15 este una dintre cele mai flexibile si mai eficiente arme de pe piata. Ea furnizeaza, de aproape 30 de ani, capabilitati avansate anti-nava pentru flotele militare, bateriile de coasta si fortele aeriene.

RBS15 este produsa in comun de Saab si Diehl Defence GmbH & Co si serveste fortelor armate din Suedia, Finlanda, Germania, Polonia, Croatia, Thailanda si o țara al carei nume nu este dezvaluit.

Via:
SAAB