Leopard 2 A5

Leopard 2 A5

Compania de apărare şi securitate Saab a primit o comandă de la compania germană Krauss-Maffei Wegmann GmbH pentru dezvoltarea unui nou sistem de echipamente electronice pentru vehicule pentru tancul Leopard 2. Valoarea comenzii este de aproximativ 130 milioane de coroane suedeze (13,7 milioane euro). Livrările vor fi făcute în perioada 2018-2022.

Krauss-Maffei Wegmann GmbH este furnizor primar al tancului Leopard 2 către Administraţia Suedeză pentru Materiale de Apărare şi către Forţele armate suedeze, în cadrul cărora tancul este desemnat sub denumirea Stridvagn 122.

Comanda înclude designul şi dezvoltarea sistemului de echipamente electronice pentru vehicule, livrarea de unităţi electronice pentru vehicule şi cabluri, precum şi training şi documentaţie. Comanda permite de asemenea ca tancul să fie integrat în Sistemul Suedez de Management al Luptei pentru Batalioane.

„Această comandă arată că suntem suntem un furnizor pe termen lung în domeniul sistemelor de echipamente electronice pepntru vehicule,” spune Jonas Hjelm, şeful business area Saab Suport şi Servicii.

„Este important ca tancul să fie integrat în Sistemul Suedez de Management al Luptei pentru Batalioane. Comanda ne consolidează rolul atât ca furnizori pentru Sistemul de Management al Luptei pentru Batalioane, cât şi ca furnizor şi partener al Forţelor Armate Suedeze şi al industriei de apărare internaţionale”, declară Jonas Hjelm.

Saab furnizează o gamă largă de sisteme de echipamente electronice pentru vehicule pentru C4I, sisteme cu funcţii de supraveghere si diagnostic pentru forţele armate din întreaga lume şi pentru industria de apărare internaţională.

SAAB