Carl-Gustaf

Compania de apărare şi securitate Saab a primit un contract pentru producţia şi livrarea sistemului portabil de arme Carl-Gustaf. Valoarea comenzii este de aproximativ 334 milioane coroane suedeze (aproximativ 35 milioane euro), iar livrările vor avea loc în 2017. Comanda va fi înregistrată în trimestrul patru 2016.

Contractul include sistemele de arme pentru versiunea Carf-Gustaf M3.

„Este o comandă importantă pentru Saab şi pentru portofoliul nostru de sisteme Carl-Gustaf. Interesul pentru M3 şi pentru versiunea cea mai nouă M4 este puternic. Sistemul Carl-Gustaf are o performanţă impresionantă şi asta dovedeşte clar încrederea pe care clienţii noştri o au în acest sistem”, a declarat Görgen Johansson, şeful zonei de business Dynamics a Saab.

Natura industriei face ca în funcţie de circumstanţele legate de produs şi de client, să nu fie anunţate informaţii suplimentare privind clientul.

Sistemul de arme de top mondial Carl-Gustaf are o istorie îndelungată şi strălucită în serviciu în întreaga lume. Folosind o gamă largă de tipuri de muniţie, sistemul Carl-Gustaf le permite soldaţilor de pe teren să rezolve numeroase probleme – de la neutralizarea vehiculelor blindate la trecerea peste obstacole şi angajarea inamicului în clădiri. Sistemul, care a fost vândut în peste 40 de ţări, este dezvoltat succesiv cu noi tipuri de muniţie şi capabilităţi sporite. Cea mai nouă versiune, Carl-Gustaf M4, comandată de patru ţări, include o reducere a greutăţii de la 10 kg la 7 kg.