Leopard 2 echipat cu sitemul de camuflaj SAAB Barracuda

Firma de apărare şi securitate Saab a primit o comandă de la compania germană Krauss-Maffei Wegmann GmbH (KMW) pentru livrarea de Sisteme Mobile de Camuflaj (SMC). Livrările vor avea loc în perioada 2018-2022.

Sistemul Mobil de Camuflaj (SMC) Barracuda este o soluţie flexibilă, care oferă protecţie multi-spectrală pentru vehicule, atunci când sunt în mişcare sau staţionează. SMC comandat de KMW va echipa noile tancuri Leopard 2 A7V ale Forţelor Armate Germane, cea mai nouă versiune a Leopard 2 A7, dezvoltat şi produs de KMW. Sistemele de camuflej comandate de KMW vor fi livrate în configuraţie de teren împădurit.

„Avem toate certificările din partea clientului ca furnizor de soluţii mobile avansate de camuflaj şi suntem foarte mândri de asta. Cu această comandă, clientul îşi va echipa tancurile cu un sistem de camuflaj fiabil, multi-spectral şi dovedit în luptă. Anul acesta, sărbătorim 60 de ani de dezvoltare a sistemelor de camuflaj statice şi mobile, iar această comandă este dovada experienţei noastre”, declară Görgen Johansson, şeful zonei de business Dynamics a Saab.

Produsele de camuflaj de tehnologie avansată ale Saab au fost deja exportate în peste 60 de ţări din lumea întreagă. Saab oferă un pachet unic de sisteme de camuflaj produse la comandă, şi soluţii de protecţie a forţelor care reduc capacitatea inamicului de a detecta şi angaja lupta. Aceste soluţii protejează personalul, vehiculele şi infrastructura de bază împotriva unor senzori ostili şi a detectării ţintelor de către inamic.

Soluţiile de camuflaj oferă protecţie multi-spectrală. Totul, de la ultraviolet, vizual, infraroşu de apropiere, unde scurte, infraroşu, până la senzorii termici şi radar. Protecţia împotriva radiaţiei termice este incorporată, ceea ce reduce temperatura de operare din interiorul vehiculelor şi sporeşte confortul echipajelor, acurateţea tragerilor şi eficienţa consumului de combustibil.

Via:
SAAB