SAAB RBS-70 NG (foto SAAB)

Firma de apărare şi securitate Saab a semnat un contract pentru livrarea sistemului RBS 70 VSHORAD (very short range air defence system) pentru Armata braziliană. Comanda are o valoare totală de aproximativ 105 milioane coroane suedeze (aprox.11 milioane euro), iar livrările vor avea loc în 2017 şi 2018.

Sistemul RBS 70 este azi în serviciu în cadrul armatei braziliene, şi a făcut parte din sistemul de protecţie al Olimpiadei de vară de la Rio de Janeiro, Brazilia, din 2016. Contractul semnat între Saab şi Armata braziliană include lansatoarele portabile RBS 70, echipament pentru viziune pe timp de noapte, simulatoare de antrenament, camuflaj multispectral pentru RBS 70 şi echipamentul asociat pentru operatori şi personalul de mentenanţă.

„Cu această comandă, Armata braziliană îşi îmbunătăţeşte în continuare capacităţile de apărare. Sistemul a jucat un rol foarte important în protecţia Jocurilor Olimpice din 2016, unde nu a protejat doar jocurile, ci şi infrastructura strategică. Ştim că clientul apreciază foarte mult capabilităţile sistemului şi gradul său înalt de fiabilitate”, declară Stefan Öberg, şeful unităţii de business Sisteme de Rachete din cadrul zonei de business Dynamics a Saab.

Portofoliul Saab de sisteme de rachete de apărare anti-aeriană cu rază scurtă şi baza la sol include RBS 70 şi sistemul mai avansat RBS 70 NG. Sistemul RBS 70 are o performanţă impresionantă pe piaţă, cu 19 ţări care şi-au procurat mai bine de 1.600 sisteme RBS 70, inclusiv mai mult de 18.000 de rachete.

Via:
SAAB