Saab

Saab

Firma de apărare şi securitate Saab prezintă soluţiile sale de management al semnăturii din viitoarea generaţie în cadrul expoziţiei Asociaţiei Armatei SUA (AUSA) de la Washington DC, din anul acesta. Compania suedeză se bazeată pe sistemele sale avansate de camuflaj pentru a aduce capabilităţi anti-detecţie (stealth) reale pentru forţele terestre şi vehiculele blindate ale Armatei Americane.

Sistemele inteligente de camuflaj sunt viitorul pentru managementul semnăturii. În acest sens, Saab desfăşoară activităţi importante de cercetare şi dezvoltare pentru a îngloba capabilităţi anti-detecţie (stealth) reale în produsele sale, care vor ascunde activele militare şi îi vor ajuta pe combatanţi să rămână în siguranţă şi ascunşi indiferent de mediul înconjurător. Aceste capabilităţi includ noi modalităţi de a detecta ameninţările laser, precum şi identificarea amic-inamic pentru vehicule.

Saab a început să dezvolte produse de vârf în domeniul managementului semnăturii în 1957, şi rămâne singura companie din lume care are un sistem complet în acest domeniu.

„Saab este deja lider industrial in privinţa capabilităţilor de management al semnăturii şi în domeniul producţiei acestora,” a declarat Brian Keller, şef al Barracuda, unitatea de management al semnăturii din cadrul Saab Defense and Security SUA. „Acum, ne-am dedicat eforturile ca să avansăm şi mai mult produsele noastre care sunt deja de talie mondială, adăugându-le capabilităţi pentru a corespunde nevoilor viitoare ale Armatei Americane.”

Saab Defense and Security SUA are o istorie lungă şi de succes în satisfacerea nevoilor de management al semnăturii pentru Armata SUA. Începând din 1999, Saab a furnizat Armatei SUA ceea ce este şi astăzi cel mai avansat sistem de camuflaj static în uz: sistemul ULCANS (Ultra-Lightweight Camouflage Net System).

ULCANS garantează suprimarea semnăturii în benzile vizuale, infraroşii-de apropiere, şi termic-infraroşii şi împotriva ameninţărilor radar. Acest sistem de camuflaj cu plasă este disponibil în versiuni pentru teren împădurit sau pentru deşert, reducând de asemenea în mod semnificativ radiaţiile UV şi căldura degajată de radiaţiile solare. Au fost dezvoltate şi o variantă reversibilă ULCANS, precum şi un sistem ULCANS avansat pentru teren împădurit, cu capabilitate SWIR.

Până în prezent, Saab Defense and Security SUA a produs peste 750.000 sisteme ULCANS pentru Armata Americană, la uzina sa Barracuda din Lillington, Carolina de Nord.

„Sistemul nostru ULCANS este dovedit pe teren, şi depăşeste specificaţiile de design ale guvernului SUA”, a mai spus Keller. „Intenţionăm să ne continuăm tradiţia cu soluţiile de management al semnăturii din viitoarea generaţie.”

Saab Barracuda este o unitate de business din cadrul zonei de business Dynamics a Saab.

Sursa: Saab