Saab a semnat un contract pe sase ani cu Institutul Suedez de Meteorologie si Hidrologie (SMHI) si Agentia Suedeza pentru Administrarea Materialelor de Aparare (FMV), pentru perioada 2012 – 2017. Contractul include modernizarea tuturor radarelor din 12 statii meteorologice suedeze, iar valoarea totala a comenzii se apropie de 11 milioane de euro.

Conform acestui contract, Saab va actualiza toate radarele din cele 12 statii meteorologice din Suedia, instaland sistemul Dual Polarised Doppler. Noua tehnologie ofera posibilitatea de a furniza prognoze meteo mult mai precise.

“Actualizam reteaua de radare din statiile meteorologice suedeze, instaland cele mai moderne tehnologii, garantand astfel performanta sistemelor pentru multi ani de acum incolo. Suntem mandri de incheierea acestui contract, intrucat acest lucru confirma expertiza noastra unica in domeniul tehnologiei radar, atat in domeniul civil cat si in cel militar”, a declarat Lars-Erik Wige, Directorul diviziei de Servicii si Suport din cadrul Saab.

In spatele aceste comenzi se afla organizatia SWERAD, o colaborare intre SMHI, FMV si Fortele Armate Suedeze, care a fost infiintata in 1980 pentru a asigura functionarea retelei radar din statiile meteo din Suedia. Contractul va fi in derulare pe parcursul a sase ani (2012 – 2017), cu optiunea de a fi prelungit cu trei ani.

Sursa:
Comunicat de presa SAAB