Saab a primit o comandă de la Administraţia pentru Materiale de Apărare a Suediei, FMV, să furnizeze Multi Tactical Data Links pentru Marina Militară a Suediei. Comanda este în valoare totală de 148 milioane coroane suedeze.

Saab MCMV 80

Saab MCMV 80

Platformele marinei militare vor fi modernizate cu data links, – L16 si L22. Aceasta permite o cooperare şi comunicare mai apropiate cu alte naţiuni, în timpul misiunilor pe mare.

În cadrul livrărilor, va fi modernizat Sistemul de Conducere a Luptei (CMS) Saab 9LV.

„Integrarea Tactical Data Links pe Saab 9LV CMS la bordul navelor de luptă de suprafaţă ale Marinei Militare va întări şi mai mult capabilităţile operaţionale ale Marinei Militare Suedeze,” spune Anders Carp, Prim Vice Preşedinte şi şef al zonei de business Supraveghere a Saab.

Link 16 este o reţea de schimb de date tactice militare folisită de NATO şi de naţiunile asociate, care le permite avioanelor militare, navelor militare şi forţelor terestre să schimbe informaţii tactice în siguranţă, în timp aproape real. Link 22 este mai ales maritim şi completează Link 16.

Saab 9LV CMS este folosit ca centru de comandă şi control pentru multe nave avansate de suprafaţă şi submarine, oferind forţelor navale capabilităţi operaţionale remarcabile, sprijinind toate tipurile de misiuni, de la litoral, până la cele din larg.

Sura: Saab