Aviaţie

Saab deschide in Africa de Sud un centru de pregatire pentru pilotii experimentati ai operatorilor Gripen

Gripen

Saab va investi în Africa de Sud în deschiderea unui centru de pregătire pentru piloții experimentați din Forțele Aeriene ale țărilor care operează Gripen.

Gripen Fighter Weapon School este o inițiativă Saab, dezvoltată în colaborare cu grupul de utilizatori Gripen, și își propune să perfecționeze abilitățile de luptă ale piloților de Gripen din întreaga lume. Amplasarea acestui centru în partea de sud a continentului african va oferi o locație excelentă pentru instruire, cu spații aeriene extinse peste munți, deșerturi și deasupra oceanelor Atlantic și Pacific. Cursurile se vor desfășura în timpul verii, ceea ce înseamnă condiții meteorologice favorabile. Antrenamentul se va concentra pe diverse aspecte multirol în fiecare an, iar exercițiile aeriene avansate vor fi însoțite de cursuri teoretice și cursuri de supraviețuire în mediul african.

„În prezent, Gripen este operațional și se află în serviciul forțelor aeriene din cinci țări, iar sistemul se află în continuă dezvoltare. Saab consideră că este necesară înființarea unui centru de pregătire pentru piloții de Gripen, cu scopul de a spori capacitățile lor operaționale, de a le oferi  șansa să opereze într-un mediu diferit de cel cu care sunt obișnuiți și de a se antrena într-un mediu care reflectă un potențial scenariu de detașare”, a declarat Magnus Lewis-Olsson, Președintele Saab Africa de Sud.

„Gripen Fighter Weapon School va spori colaborarea între diferiții operatori Gripen, precum și eforturile noastre de a crea un cadru software de bază, întrucât piloții își vor împărtăși impresiile despre experiența Gripen” a mai spus Lewis-Olsson.

Susținând clienții Gripen din Suedia, Africa de Sud, Ungaria, Republica Cehă și Thailanda,  primul curs este programat pentru sfârșitul anului 2013.

Saab deservește piața globală cu produse, servicii și soluții de top pentru apărarea națională și securitatea civilă. Saab are operațiuni și angajați pe toate continentele și dezvoltă, adoptă și îmbunatățește constant noi tehnologii pentru a veni în întâmpinarea nevoilor în schimbare ale clienților săi.

Sursa: Saab Group

– Resboiu –

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu; Forumul Resboiu; Pagina de gardă a portalului; Ramura dedicată Armatei Române; Ramura dedicată spaţiului; Ramura dedicată dronelor.

7 Comments

 • Fain deci sunt variante ca sa nu ne antrenam pilotii in USA si cu fortele aeriene americane, desi eu as cumapra Gripen si as detasa 2 avioane in USA pentru ca sa imi asigur antrenamentul pilotilor mei, maxim 24 -36 restul putand invata din experienta acumulata de acestia acasa in Romania sau in Suedia.
  Personal am o parere foarte buna de scoala de piloti de vantoare romaneasca si nu vad de ce am face tot antrenamentul in USA este si costisitor si totodata nu cred ca asigra o pregatire ami buna decat are obtine-o pilotii antrenandu-se acasa si in Europa.
  Chiar nu avem in ce arunca cu banii?

 • Americanii asigura “antrenament tactic” de o multime de ani, pentru nemti, spre exemplu, care tin in state o escadrila de Tornade, pentru care ii platesc pe americani cu bani grei…

 • Polonia a cerut SUA sa faca un centru de pregatire pe teritoriul ei deoarece nu sunt multumiti de pregatirea din SUA – conditiile nu sunt similare. In Arizona nu ploua, nu sunt nori, nu e iarna, etc. Cand vin acasa dau de cu totul alta situatie.

  • Vezi tu, polonezii sunt in cu totul alta pozitie fata de noi. In primul rand gandeste-te doar la cati americani au obarsii polone, si gandestete cat lobby fac ei… 🙂
   D’aia polonezii primesc (una sau alta)iar romanii nu primesc decat troace si tzepe.

   • hehe, pe asta cu lobby-ul polonez o auzeam mult in anii 1990 cand a fost cu extinderea NATO, insa nu e adevarata. cunosc situatia lobby-ului de la Washington si Polonia nu are un lobby eficient in SUA – nici macar vizele nu au reusit sa le scoata. singurii cu un lobby cu adevarat puternic, care sa miste deciziile SUA, sunt evreii. in rest, ceilalti sunt destul de minimali in materie de influenta establishmentului american.

    in UK, iarasi, sunt milioane de polonezi insa sunt inexistenti politic.

    aceste state au sisteme electorale winner-take-all si nu e simplu pentru o minoritate etnica sa aiba impact.

    insa Polonia ca stat negociaza mult mai bine interesele ei atat cu Europa cat si cu SUA. e o tara respectata.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: