Gripen

Saab va investi în Africa de Sud în deschiderea unui centru de pregătire pentru piloții experimentați din Forțele Aeriene ale țărilor care operează Gripen.

Gripen Fighter Weapon School este o inițiativă Saab, dezvoltată în colaborare cu grupul de utilizatori Gripen, și își propune să perfecționeze abilitățile de luptă ale piloților de Gripen din întreaga lume. Amplasarea acestui centru în partea de sud a continentului african va oferi o locație excelentă pentru instruire, cu spații aeriene extinse peste munți, deșerturi și deasupra oceanelor Atlantic și Pacific. Cursurile se vor desfășura în timpul verii, ceea ce înseamnă condiții meteorologice favorabile. Antrenamentul se va concentra pe diverse aspecte multirol în fiecare an, iar exercițiile aeriene avansate vor fi însoțite de cursuri teoretice și cursuri de supraviețuire în mediul african.

„În prezent, Gripen este operațional și se află în serviciul forțelor aeriene din cinci țări, iar sistemul se află în continuă dezvoltare. Saab consideră că este necesară înființarea unui centru de pregătire pentru piloții de Gripen, cu scopul de a spori capacitățile lor operaționale, de a le oferi  șansa să opereze într-un mediu diferit de cel cu care sunt obișnuiți și de a se antrena într-un mediu care reflectă un potențial scenariu de detașare”, a declarat Magnus Lewis-Olsson, Președintele Saab Africa de Sud.

„Gripen Fighter Weapon School va spori colaborarea între diferiții operatori Gripen, precum și eforturile noastre de a crea un cadru software de bază, întrucât piloții își vor împărtăși impresiile despre experiența Gripen” a mai spus Lewis-Olsson.

Susținând clienții Gripen din Suedia, Africa de Sud, Ungaria, Republica Cehă și Thailanda,  primul curs este programat pentru sfârșitul anului 2013.

Saab deservește piața globală cu produse, servicii și soluții de top pentru apărarea națională și securitatea civilă. Saab are operațiuni și angajați pe toate continentele și dezvoltă, adoptă și îmbunatățește constant noi tehnologii pentru a veni în întâmpinarea nevoilor în schimbare ale clienților săi.

Sursa: Saab Group

– Resboiu –

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu; Forumul Resboiu; Pagina de gardă a portalului; Ramura dedicată Armatei Române; Ramura dedicată spaţiului; Ramura dedicată dronelor.