SAAB, una dintre cele mai importante companii furnizoare de tehnică militară din lume, a deschis un birou de lucru la Bucureşti. Pentru sărbătorirea acestui eveniment, consilierul Ambasadei Suediei la Bucureşti, dl Alexander Peyre Dutrey, a organizat o recepţie la sediul ambasadei în data de 8 februarie 2018, în cadrul căreia a susţinut o cuvântare chiar directorul SAAB responsabil pentru zona Europei, dl Magnus Lewis-Olsson.

Reprezentanţii SAAB şi-au exprimat interesul de a coopera cu România în ceea ce priveşte programele de înzestrare pentru Forţele Armate Române, în special pentru Forţele Navale, iar printre proiectele în care doresc să se implice se numără construcţia de corvete, modernizarea fregatelor şi instalaţiile de coastă cu rachete anti-navă, precum racheta RBS15 Mk3.


SAAB nu oferă doar soluţii de colaborare doar în domeniul militar, ci şi în domeniul civil, întrucât firma produce radare, senzori şi diferite sisteme integrate.

Prezenţa Grupului SAAB în România ar putea fi oportună în contextul actual, luând în considerare intenţia exprimată de ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, ca România să achiziţioneze trei submarine militare. Submarinele ar putea fi construite în România în colaborare cu SAAB, unul dintre puţinii producători de submarine militare din lume.


Skål cu ocazia deschiderii biroului de lucru de la Bucureşti!

                                                                         – Adina Călin –