Proiectul S1000 (via zonamilitar.com.ar)

Proiectul S1000 (via zonamilitar.com.ar)

… drept pentru care italienii și rușii au decis de comun acord, că ar mai fi loc de ceva îmbunătățiri.

S1000 și-a început epopeea ca proiect comun FIncantieri (Italia) și Rubin (Rusia) în 2004, rezultatul urmând a fi un submarin cu propulsie clasică (diesel-electric și AIP), utilizabil în misiuni anti-navă, anti-submarin și stransportul/inserția unei grupe de maxim 12 militari.

Andrei Baranov, vioara a doua în Biroul Central de Proiectare Rubin, a lasat să se înțeleagă că, în configurația gândită inițial S1000 prezintă interes și nu prea pentru publicul-tintă. Mai exact pentru țările Asiei de Sud-Est și cele ale Orientului Mijlociu. Marina Rusă și cea Italiană sunt de asemenea incluse pe lista potențialilor clienți.

Conform lui Baranov, exteriorul urmează să rămâmă nschimbat dar acareturile inghesuite în carcasă urmează să fie aduse la zi, având în vedere că de la demararea proiectului și până azi s-au scurs aproape zece ani…

S1000 va avea un deplasament de 1000 de tone în imersiune la o lungime de aproape 56 metri, urmând să atingă o viteză de 14 noduri, echipat cu un sistem AIP proiectat de Fincantieri.

Via:
Ria Novosti

– Marius Constantin –