MiG-29M2 MAKS Airshow

MiG-29M2 MAKS Airshow

Cred ca sarbii ar putea face in curand ceva misto de noi… Jane’s anunta ca Rusia le va acorda un credit pentru achizitia a de armament si echipament militar, intre care si sase bucati MiG-29M2!

Negocierile preliminare pentru furnizarea avioanelor au avut loc in cadrul intalnirii de zilele trecute dintre ministrul sarb al Apararii, Alexander Vucic si omologul rus Sergei Shoigu.

Conform sursei citate, ministrul Vucic intentioneaza sa cumpere o cantitate mare de echipament militar din Rusia.

In acest moment sunt asteptate mai multe informatii concrete legate de posibilul contract cu Serbia, dupa vizita lui Shoigu la Belgrad. Jane’s spune ca achizitia de avioane MiG-29M2 este foarte atractiva pentru sarbi, deoarece acestea pot fi livrate aproape imediat dupa semnarea contractului – Rusia dispunand 24 astfel de avioane comandate de Siria in 2007, dar… n-au avut noroc.

De vreo doi ani, sarbii au analizat posibilitatle de cumparare a unor avioane de vanatoare din Franta si Pakistan. Adicatelea, Rafale sau PAC JF-17 Thunder. (Lol)

Noile paseri vor inlocui batranele MiG-21 si avioanele MiG-29.

Conform Flightglobal MiliCAS, Serbia dispune de patru MiG-29 (trei MiG-29 si un MiG-29UB, cu RK si modernizare in 2008), 11 MiG-21 (pe care le asteapta pensionarea in 2018), precum si 33 de J-22 Orao.

Hmmm… stiu ca deseori sunt contra, dar daca Serbia opereaza in 2013 atatea Orao, probabil ca nu am fi dat faliment nici noi cu doua escadrile de IAR-93 date cu vopsea proaspata si ici-colo, niste LED-uri si alte modernizari nu prea costisitoare.

Sursa: Lenta

 

– Iulian Iamandi –