Dupa ce, saptamana trecuta, rusii ne-au anuntat ca au platit prima transa din contractul pentru cele 4 Mistraluri, si ca DCNS-ul a demarat productia pentru primul exemplar, iata o noua stire:

Mistral


In prezenta lui Vladimir Putin ( care, nu-i asa, e omniprezent ­čśÇ ) reprezentanti ai JSC si ai Baltiisky Zavod, au semnat un contract in valoare de 2.5 miliarde de ruble ( sau 80 milioane $ ) . Cei 80 milioane de fosnitori verzi, reprezinta contravaloarea constructiei pentru coca celei de-a treia, respectiv a patra nave din clasa Mistral ( constructie ce ar trebui sa fie facuta in proportie de 80% in Rusia ).
DCNS-ul frantuz a demarat constructia primei nave dupa ce a receptionat transa de saptamana trecuta, constructia celei de a doua urmand sa inceapa in cateva luni, livrarile urmand sa fie facute in 2014 respectiv 2015 ( in functie de respectarea termenelor de plata stabilite prin contract ).
Georgia si Lituania si-au manifestat nelinistea fata de aceasta achizitie a rusilor si au deja cosmaruri cu apocalipsa sub forma de BTR-80 si Ka-52 iesind din burtile intunecoase ale Mistralurilor rusesti…

Sursa:
RIA