Mitt Romney

O victorie a candidatului republican Mitt Romney în urma alegerilor din S.U.A. poate duce la o nouă spirală în cursa înarmărilor, avertizează Arkady Dvorkovich vicepremierul Rusiei, făcând referire la faptul că Romney considera Rusia ca şi “No. 1 geopolitical foe”.

If Mr. Romney wins the presidential election, the United States could fall back to a time when the bulk of revenues goes to a small group of people and military programs are prioritized,”

A declarat Dvorkovich ieri la forumul Yalta European Strategy

Unfortunately, military programs will play an increasing role in Russia as well, if this happens” – a mai spus vicepremierul Rusiei.

Preşedintele Barack Obama, nominalizat de către Democraţi în cursa prezidenţială, deţine la acest moment – cu doar şapte săptămâni înaintea marelul moment – un uşor avantaj asupra lui Mitt Romney, conform sondajelor publice.

Sursa: RIA Novosti

Ce ar urma în cazul în care Obama pierde?

Vor înconjura cetăţenii afro-americani Casa Albă în fiecare seară susţinând că un anumit număr de milioane de americani au votat împotriva lui Mitt Romney?

Nu. Bunul simţ îi îndeamnă pe americani să nu afirme “we almost beaten you, so go home”.

Săracii cu siguranţă vor continua să se menţină pe poziţii, iar bogaţii vor continua, desigur, să se îmbogăţească. Cam ca pe la noi. Şi tot ca pe la noi, cetăţeanul cu un trai decent o va lua din când în când în freză şi apoi în vrie. Atât, pentru că spirala ascendentă nu există în realitate, iar cazurile în care un sărac sau unul cu un trai decent se îmbogăţesc sunt ori poveşti pentru filme, ori ăia şi-au vândut sufletul fix către diavol.  Nu există scăpare, fraţilor americani, nu puneţi botul la manipularea cu care vă descântă pastorii îmbuibaţi pe bloguri. Ăia au propriile interese, ia aveţi puţintică răbdare şi urmăriţi-i.

Asta, social vorbind.

Geopolitic, americanii vor mai avea parte de minim un război. Aşa e la ei, tradiţia cere minim unul per mandat. China, bineînţeles va deveni şi mai puternică. Inevitabil, picioarele de lut ale Colosului se vor şubrezi şi mai rău şi reumatismul îl cuprinde jenându-l în şpagatul său peste harta lumii desfăşurată între două scaune.

Militar, banii cheltuiţi vor fi enorm de mulţi. Tradiţional, desigur. Se va merge pe calea conceperii şi construirii unor chestii de-o să ne uităm la ele precum broasca la sudură şi o să mormăim precum retarzii, în cor, “da aia ce-i?” arătând către minunile de care vor beneficia militarii americani învinşi ca de obicei de nişte asimetrici înarmaţi cu un AKM şi un RPG, foarte ieftine, plătite desigur de către aliaţii saudiţi.

Iar cursa înarmărilor oricum are să fie. Numai că ce zic alde Romney şi Dvorkovich e apă de ploaie… Cursa înarmărilor va fi cu China!

Ni hao!

Adică “bună dimineaţa”.

Puneţi mâna şi învăţaţi, lăsaţi-le încolo de STANAG-uri pe engleză, că nu se ştie…

– Resboiu –

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu; Forumul Resboiu; Pagina de gardă a portalului; Ramura dedicată Armatei Române; Ramura dedicată spaţiului; Ramura dedicată dronelor.