Aviaţie UAV/UCAV

Rusii interesati de drone din Emirate

United 40 (via ADCOM Systems)

United 40 (via ADCOM Systems)

Ministerul rus al Apărării a pus ochii pe o jucărie nouă, de pe meleaguri nisipoase.

E vorba de cel puțin două exemplare United 40 Block 5, produse de ADCOM Systems”, a declarat un personaj din industria de apărare, care evident, a dorit să-și păstreze anonimatul.

Revenind la jucărică: e vorba de un sistem aerian fără pilot construit in Emiratele Arabe Unite, în configurație MALE, conceput pentru misiuni de supraveghere aeriană, cercetare, recunoaștere și releu de comunicații, misiunile având o durată maximă de 120 ore. United 40 as cos pentru prima oara capul în lume cu ocazia IDEX din Februarie anul acesta și a executat primul zbor în luna următoare. Prețul estimat e de 20-30 milioane de dolari.

După episodul amical cu Georgia, din 2008, rușii au început să vâre adânc mâinile în buzunare în ăncercarea de a acoperi lipsa de mijloace eficace de cercetare/recunoaștere a câmpului de luptă. Drept pentru care au semnat contracte în stânga și-n dreapta, pentru achiziționarea unui necesar estimat de 100 UAV-uri…

Via:
RIA

– Marius Constantin –

1 Comment

  • Da, asta e un segment pe care l-au scapat ( sau nu au avut timp… )de la destramarea URSS-lui, cu exceptia unor mici aparate de tipul ” Pchela”
    Rusii acum au mai multe modele autohtone, dar ei singuri recunosc ca modelele straine sint mai avansate si cred ca cumpara si vor cumpara aceste aparate peste hotare. Cred ca asa este mai ieftin si mai repede.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: