Aviaţie UAV/UCAV

Rusii de la Kalasnikov au prezentat o drona kamikaze

Vecinii și prietenii noștri ruși au prezentat la târgul de jucării IDEX 2019 o dronă sinucigașă. Hm, parcă tolorez mai bine exprimarea asta decât p-aia pă trend… kamikaze. Minunea nu-i mare în pumn: trei kile de încărcătură explozivă. Dar, pentru ce-i făcută e mică și a dracu’.

Kalasnikov KUB

Kalasnikov KUB

La prima vedere, pare o ceva de genul IAI Harop. Cu Harop au dat azerii în armeni și s-a lăsat cu rezultate bune. De partea cealaltă, e posibil să vedem în viitor o achiziție de KUB din ăsta rusesc prin bătătura armeană.

Da, așa îi zice la drona kamikaze de la Kalașnicov: KUB.

KUB-ul are o autonomie de zbor lungită pe treizeci de minute și o viteză de 80 până la 130 kilometri pe oră.

Drona sinucigașă rusească este lăudată ca fiind silențioază și mai ales că poate fi lansată fără a dezvălui poziția. Aici am putea spune că stă mai bine decât Harop, care dacă îmi amintesc bine este lansată de pe un vehicul. Cel puțin, asta mi-a rămas în memorie.

Conform fabricantului, măsurile KUB-ului sunt de 1210x950x165 milimetri.

Apropos, drona a fost dezvoltată de către ZALA Aero.

Iulian Iamandi

 

5 Comments

  • Pai daca o aveau captiva pe cea a SUA RQ-170 ce mai trebuiau sa faca patachina asta nereusita!!!!!!Deci iranienii nu au prins drona SUA in integralitatea sa rezultind ca rusnacii si chinezii au niste copii palide facute cine stie in ce ateliere de tinichigerie ale cooperatiei mestesugaresti…DECI in materie de superdrone rusnacii au o patachina care chiar seamana cu ei…iar RQ 170 e dauna spertotala si nu au ce sa copie.

  • De ce nu le cer celor de la DJI sa le construiasca drone?
    Pun pariu ca asta costa peste 100000 USD. Un Inspire 2 zboara cu 90 Km/h si cca 25 minute daca reduce rezerva de energie la zero. Plus ca poate ridica 5 Kg. Si costa doar 2999 USD. La cca 4-5 mii USD chinezii ar fi capabili sa le faca acesta drona

  • Unele similare dar recuperabile, nu sinucigașe, au folosit „pretinii” noștri și la revoluție împreună cu simularea electronică în scopul activării apărării aeriene și producerii de pagube colaterale.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: