Sistemul de transport/incarcare al rachetei antibalistice 53T6, pe sasiu MAZ-7910

Comandamentul Apararii Aerospatiale a Rusiei a testat cu succes ieri o racheta antibalistica cu raza scurta de actiune. Col. Alexei Zolotukhin, purtator de cuvant al Ministerului Apararii a declarat  presei:

“The Aerospace Forces and defense industry successfully tested a Russian short-range interceptor missile at Sary-Shagan range at 12.01 p.m. on Tuesday, October 16.”

Secveta a lansarii unui interceptor endoatmosferic 53T6

Lansarea a fost facuta pentru a confirma eficacitatea interceptoarelor endoatmosferice 53T6, dislocate ca parte a sistemului antiracheta, in 5 locatii din jurul Moscovei. Sistemul a devenit operatioanal in 1995 si mai include radarul de descoperire si conducere a focului Don-2N. Interceptoarele exoatmosferice cu raza lunga de actiune 51T6 (SH-11 Gorgon) au fost scoase din serviciu, urmand sa fie inlocuite cu un nou tip de interceptor.

Generalul Locotenent Valery Bratishenko, adjunct in  Comandamentul Apararii Aerospatiale a declarat: “The anti-missile system test was successful and it succeeded in destroying a test target in the time set.”

Nu a fost data publicitatii nici un fel de informatie privitoare la tipul rachetei folosita ca tinta. Trageri cu rachete 53T6 (SH-08 Gazelle) sunt executate periodic, cam odata pe an.

Foto via AAP
Text via RIA

PS:

Pun si un filmulete de la eveniment 🙂

– Griffon236 –

Navighează în portal:

Resboiu Master; Armata Română; Forţe Speciale; Space; Revista Resboiu; Forumul Resboiu;