Sukhoi Su-35 multirole fighter

Suhoi Su-35

Suhoi a livrat ieri primele 5 Su-35 către Forţele Aeriene Ruse.

Documentele de acceptare au fost semnate de către oficiali din Ministerul Apărării la fabrica din Komsomosk pe Amur.

“The Sukhoi holding has fulfilled its obligations on the delivery of this type of aircraft under the 2012 state defense order,”

A comunicat oficial compania, adăugând:

“The fighter jets will fly to their designated home base in the near future,”

Poster, de la RIA

Poster, de la RIA

Suhoi Su-35 este propulsat de două motoare 117S cu tracţiune vectorială şi combină manevrabilitatea superioară cu aceea de a angaja simultan mai multe ţinte folosind atât rachete şi sisteme de armament ghidate sau neghidate.

Avionul de tip Su-35 a fost categorisit drept unul de generaţia 4++ cu tehnologii din generaţia 5.

Ministerul rus al Apărării are în plan achiziţia a circa 90 de avioane Su-35, care în timp vor deveni nucleul flotei de vânătoare a Rusiei.

Sursa: RIA Novosti

Suhoi Su-35

Suhoi Su-35 Flanker E

Eh, şi dacă tot vorbim despre aviaţia rusă… Acum câteva zile am văzut un articol, mai pe cinstite i-am văzut numai titlul.

Iaca, Rusia, de la anul, va schimba părul… pardon, penajul paserilor militare, abandonând camuflajul pe gri-uri în favoarea unor pattern-uri cu culori noi.

Pe şoapte, zic cei de la RIA Novosti că e vestea, dar menţionează Izvestia care a anunţat decizia ministrului Apărării, Sergei Shoigu, de a anula ordinul predecesorului său, Anatoly Serdyukov, de a revopsi toate avioanele de luptă cu diferite nuanţe de gri, decizând “ba dimpotrivă”.

Conform sursei anonime de prin ministeriu, de la anul se va folosi o varietate de culori – în funcţie de terenul din jurul bazelor aeriene.

“Indeed, such a decision has been made. In the past, Air Force aircraft were painted different colors but when Serdyukov became [defense] minister that procedure was abolished and aircraft began to be painted gray,”

A declarat sursa celor de la RIA Novosti, care a precizat şi că nu toate avioanele vor fi revopsite ci doar cele noi şi cele care au avut parte de reparaţii majore.

Izvestia a anunţat că pattern-urile şi numărul acestora, sunt secrete păzite strict, adăugând că probabil  vor include verde, nisipiu, albastru închis şi alb.

Serdyukov a decis să împrumute din experienţa USAF care a adoptat prin 1970 o schemă de camuflaj uniformă pentru a elimina nevoia revopsirii avioanelor de câte ori acestea au parte de schimbarea bazei.

Decizia a fost luată fără consultarea cu experţii, sau aprobarea centrelor de cercetare din cadrul Ministerului Apărării.

Datul cu carioca peste un avion ajunge să coste până la 300 000 ruble, adică vreo 10 000 rogodei americani. Plus că re-colorarea tuturor avioanelor Rusiei ar dura cam trei-patru ani…

Sursa: RIA Novosti

– Resboiu –