Aviaţie Geopolitica

Rușii au doborât două MiG-29 ucrainene în regiunea Harkov

Agențiile de presă ale Rusiei informează că sistemele de apărare anti-aeriană proprii au doborât în regiunea Harkov o dronă și două avioane de vântoare MiG-29 aparținând Ucrainei.

MiG-29MU1

MiG-29MU1

Informația a fost comunicată de către Igor Konasenko, purtător de cuvânt în cadrul ministerul rus al Apărării.

Conform spuselor lui Konasenko, MiG-urile ucrainene ar fi fost doborâte în apropierea localităților Fedorovka și Zavody, din regiunea Harkov.

Oficialul rus a menționat că drona ucraineană a fost doborâtă în apropiere de Pavlograd.

Dincolo de vorbe

Că o fi așa, că nu o fi așa… războiul ruso-ucrainean continuă și se transformă dintr-o operație specială, cum este definită de către Putin, sau o invazie așa cum o vedem restul lumii – mai puțin o parte dintre pensionarii militari români, nostalgici comuniști – într-un război de uzură.

Așteptam luna Aprilie, ca să văd ce ne va aduce legat de acest război. Precum un ac indicator, mă așteptam la orice… de la o extremă la cealaltă, neexcluzând lovituri nucleare tactice, implicarea activă-activă a NATO, un pas al Chinei sau doar o schimbare a rezultatelor armatei Rusiei.

Acum, aștept 9 Mai.

Cât despre subtitlul ăsta, dincolo de vorbele psy-opsului foarte activ de ambele părți ale “liniei frontului”, este foarte probabil ca tot sprijinul oferit Ucrainei să nu fie de ajuns în războiul de uzură în care Rusia poate rezista mai mult decât Ucraina.

Rusia își permite să piardă mult. Moscova arată din nou că nu contează numărul de militari sau de tehnică. Putin știe că Ucraina își va termina energia luptei și că nici stocurile țărilor care trimit ajutor ucrainenilor nu sunt infinite.

Iulian Iamandi

5 Comments

 • Ucraina a avut o strategie greșită. Începând de când au pierdut Crimeea ca prostii. Perseverează în tîmpenii.

 • Am mari îndoieli ca Rusia rezista la un război de uzură!Economic,financiar,poate chiar social și național !
  Dacă ne uitam in istorie URSS-ul a crăpat in urma unui război de uzură,cel din Afganistan!Pur și simplu nu au avut resursele și puterea sa concureze vestul!Nu văd de ce ar fi foarte diferit și acum!
  Putain a reușit sa coalizeze și sa unească vestul ca nimeni altul in ultimii 30 de ani!
  Americanii tocmai au anunțat ca isi pregătesc producătorii militari pentru război și ca intra in logica ajutorării pe termen lung a Ucrainei!
  Dacă vor utiliza arme nucleare tactice in Ucraina sunt Terminați complet ca entitate statală, până și China o sa le întoarcă spatele!
  Da,probabilitatea ca războiul din Ucraina sa se transforme într-unul de uzură este foarte mare,dar singura țara care pe termen mediu si lung va pierde cel mai mult este rusia!
  Poate cu ocazia asta se trezesc și prostalăii din Vestul Europei și isi dau seama ca rusia este inamic existențial pentru Europa și trebuie tratat ca atare.

  • ca sa faca cu ele ce? Exact aceleasi lucruri pe care le face Su 25-ul? tu crezi ca o sa zboare A 10 fara probleme acolo?

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: