BPC Dixmunde

BPC Dixmunde

Citind ştirea în original, m-am gândit că românii au lucrat la contractul ruşilor pentru nave din clasa Mistral. Păi, ce s-o mai zguduim… noi suntem ori căscaţi, ori cu dureri lombare, atunci când facem treabă.

Aşa şi cu vecin… hm, cu ruşii. Au comis-o! Rusia, cât e ea de lată, n-are fabricanţi de lubrifianţi compatibili cu navele comandate în Franţa. Şi cu untură, nu ţine. Că le mănâncă, vorba aia, cîinii!

Aşa informează agenţia de ştiri Interfax. Cică Mistralurile merg numai pe untdelemne din Uniunea Europeană.

Să ştiţi că ne paşte vaca neagră! Acuma, că suntem membri UE, suntem mai expuşi: au să ne invadeze ruşii ca să ne ia unsorile!

Conform sursei, folosirea de uleiuri produse în Rusia ar avea ca efect pierderea garanţiei.

Eh, ce ştiu ei.. să vină să-i învăţăm cum am procedat noi cu Hercules. Să nu fie fraieri, cine nu riscă nu câştigă, nu să le fie frică până şi să scrijelească cu cheia un AMR pe Piranha, ca altora, că fuge garanţia.

Navele comandate în Franţa sunt echipate cu motoare diesel finlandeze, Wartsila, care în Rusia ar avea nevoie de combustibili pentru temperaturi mari, pentru care nu există contract de furnizare…

Precum spune agenţia citată, pe lângă lubrifianţi, mai ar fi nevoie şi de un număr mare de importuri pentru instalaţiile electrice de pe navele clasei Mistral. Plus că, realimentarea în larg ar fi permisă doar de la petroliere echipate cu sisteme de control al calităţii combustibiloror certificate pentru standarde NATO.

“Such tankers in our fleet is not – and never will. It is also impossible to imagine a rental option foreign tankers to be included in the operational group of Russian Navy ship with “Mistral” to perform a mission. Even in peacetime operation “Mistral” is likely to become a real torment for our sailors, not to mention the threat period, and even more about real fighting, “

Poate că uneori nu îmi iese scriitura, poate nici acum, dar tare aş vrea să scrie altcineva la articolul ăsta pentru că eu vreau să n-o fac şi doar să râd. Că, de râs e!

Închei, menţionând că Rogozin a zis-o p-asta:

“Maybe there will be some special tools developed by our chemists in order to remove this problem.”

Sursa: Lenta

 

– Iulian Iamandi –