MiG-35 decoleaza la MAKS 2009 (foto Serghei Karpukhin)

MiG-35 decoleaza la MAKS 2009 (foto Serghei Karpukhin)

Ministerul rus al Apararii ar putea semna in curand un contract pentru achizitia a 24 avioane noi de tipul MiG-35.

Declaratia a fost facuta de catre Sergei Korotkov, seful RAC MiG, in cadrul unui interviu acordat celor de la Jane’s. Conform spuselor lui Korotkov, inca nu se poate preciza momentul in care se va semna contractul, dar este vorba de lunile Iunie sau Iulie ale acestui an.

Korotkov nu a specificat numarul exact de avioane ce urmeaza sa fie cumparate de catre minister, spunand doar ca este vorba despre putin peste doua duzini de MiG-35. De asemenea, CEO-ul MiG nu a specificat cate “duble” MiG-35D vor fi comandate, dar conform unei reguli generale… ar fi vorba de o dubla la trei simple.

Cu ceva timp in urma, Igor Amosov de la RAC MiG a declarat ca MiG-35 este o modernizare profunda a lui MiG-29, astfel incat a rezultat un avion in intregime nou si ca acesta (MiG-35) apartine aceleiasi clase cu F-35 Lightning II, in special in ceea ce priveste senzorii si capabilitatile de lupta. MiG-35 este echipat cu motoarele modernizate RD-35MK cu tractiune vectoriala, radarul Zhuk-AE (AESA) si un tren de aterizare intarit.

Avionul MiG-35 este inarmat cu un tun GSH-30-1 de 30 mm si zece puncte de acrosaj capabile sa sustina o incarcatura ofensiva formata din bombe si rachete care totalizeaza 6.5 tone.

Sursa: Lenta

 

– Iulian Iamandi –