Prima dată am găsit pe la ucrainieni că Suhoi Su-35 aspiră pietricele de pe pistă și că ar avea și alte câteva probleme identificate în misiunile desfășurate pe teritoriul Siriei. Acum, e oficial – vorba jurnaliștilor romăni din presa de doi bani.

Suhoi Su-35S

Suhoi Su-35S

Anunțul cu modernizarea a fost făcut de către Yuri Borisov, adjunct al Apărării, anunț în care Borisov a declarat că în urma modernizării avionul Suhoi Su-35 va deveni perfect pentru export.

“We might even hold up its state trials until we are sure that all the defects have been fixed.”

A spus Borisov, în cadrul unei vizite la Fabrica de Avioane Gagarin, din Komsomolsk pe Amur.

Borisov a adăugat că în prima parte a utilizării în Siria, Su-35 a aspirat pietricele și alte obiecte de mici dimensiuni de pe pistă, la decolare, de asemenea avioanele de acest tip au avut probleme cu farul de aterizare și ecranele de bord, toate aceste probleme fiind mai apoi rezolvate.

“Our pilots deployed in Syria say that this is one of the best jets in the world today in terms of flight and technical efficiency and also when it comes to the firing range of its onboard weapons.”

A mai declarat Borisov.

Su-35S este o versiune modernizată a avionului Su-35 și se încadrează în generația 4++.

Expertul în aviație Viktor Pryadka (director general al Avintel – Aviation Technology Alliance) a declarat pentru Sputnik cam ce ar fi de făcut pentru a transforma Su-35S în “perfect pentru export”, indicând sistemele de armament ca și posibil motiv pentru modernizarea planificată.

“Since the start of its mass-scale production, the Su-35S’ systems have been brought to near perfection. However, with the experience of its combat use [in Syria] in mind, I guess that they want to bring its onboard fire control, homing and target acquisition systems up to speed.”

Pryadka a adăugat că Su-35S este oricum perfect pentru export, datorită maximei atenții alocate calității producției.

Adică, mai e nevoie de ceva fin. Și, dacă vor face din Su-35 un avion zdravăn precum MiG-21… să ne ținem bine!

Iulian Iamandi