Aviaţie UAV/UCAV

Rusia va dispune incepand cu 2021 de drone de atac cu raza mare de actiune

Iaca, o veste bună. Desigur, nu pentru noi…

Altius-U

Altius-U

Adjunctul ministrului Apărării, Alexey Krivoryuchko, a declarat pentru cotidianl armatei ruse Krasnaya Zvezda că Forțele Armate ale Federației Ruse vor începe echiparea cu vehicule aeriene fără pilot cu rază lungă de acțiune în cursul acestui an.

“By the end of 2021 the Russian armed forces will obtain systems with multifunctional drones of long range and enhanced flight duration, the drones will make it possible to deliver precision strikes against the enemy’s stationary and mobile targets,”

A declarat Krivoruchko, adăugând că dronele vor dispune de armament lansat din aer de către avioanele tactice și de muniții speciale.

Declarația oficialului rus a fost făcută după ce la finalul anului trecut ministrul Apărării, Sergei Shoigu, a informat în cadrul unei ședințe de bilanț pentru 2020 că primele drone de recunoaștere și atac cu rază medie de acțiune, Inokhodets și Forpost au început să fie furnizate Armatei Rusiei.

Susține activitățile noastre prin Patreon

Susține activitățile noastre prin Patreon: patreon.com/resboiu

Despre ce dronă ar putea fi vorba?

Păi, zic că ar putea fi vorba despre Sokol Altius dezvolată de către OKB Sokol (fost OKB Simonov) și Tranzas.

Altius este o dronă de clasă MALE (Medium-Altitude Long-Endurance) proiectată pentru a putea îndeplini misiuni de recunoaștere, atac și război electronic, destinată atât Forțelor Aeriene, cât și celor Navale ale Rusiei.

Sokol Altius este comparabilă în ceea ce privește capabilitățile cu dronele americane RQ-9 Reaper și RQ-4 Global Hawk.

Programul Altius a demarat în toamna anului 2011, primul fiind prezentat trei ani mai târziu.

Zborul de debut al acestei drone a fost executat în 2016, iar cel de-al treilea demonstrator, Altius-U, este considerat evoluția finală a programului. Altius-U a zburat pentru prima dată în anul 2019.

Drona Sokol Altius ar putea intra în arsenalul Rusiei anul acesta.

Iulian Iamandi

1 Comment

  • Cred ca dronele vor schimba mult fata conflictelor viitoare. Deja a inceput sa se vada asta, conflictul armeano-azer fiind primul in care dronele joaca un rol major. Sper ca ai nostrii sa inteleaga lectia care trebuie invatata din razboiul respectiv. Investitia in sisteme de aparare anti-drone cred ca va deveni o prioritate a multora.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: