Aviaţie

Rusia va completa livrarile de Mi-35M catre Brazilia in 2012

Mi-35M

Rusia va livra următoarea tranşă de elicoptere de atac Mil Mi-35M Hind E către Brazilia şi va completa contractul până la finalul acestui an, spune un analist militar rus.

În total trebuiesc livrate 12 elicoptere în urma unui contract din 2008 în valoare de 150 milioane de dolari.

“The latest three machines were delivered on August 29,”

– spune Igor Korotchenko, think tank şi şef al Centrului pentru Analiza Comerţului Global de Armament, de la Moscova, adăugând:

“Brazil will receive the remaining three helicopters before the end of the year and the 2008 contract will be completed.”

Mi-35M este o versiune de export a elicopterului Mi-24 Hind care a fost utilizat extensiv în Afganistan.

Elicopterele Mi-24/35 sunt unice printre elicopterele dedicate misiunilor de atac, până în prezent fiind singurele care pot transporta trupe suplimentar pentru executarea rolului ofensiv.

Ziarul Valor Economico din Sao Paulo a scris că Mi-urile 35 vor fi folosite în regiunea Amazonului, în colaborare cu avioanejele braziliene Embraer de supraveghere a spaţiului aerian şi a solului.

Regiunea amazoniană de graniţă cu Venezuela şi Columbia sunt locaţii principale pentru tranzitul internaţional de droguri şi narco-terorism.

Sursa: RIA Novosti

– Resboiu –

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu; Forumul Resboiu; Pagina de gardă a portalului; Ramura dedicată Armatei Române; Ramura dedicată spaţiului; Ramura dedicată dronelor.

3 Comments

  • Orice s-ar spune atunci cand ai misiuni anti guerila prin jungla Amazonului cel mai indicat elicopter este unul care face atat atac la sol cat si desant si cel mai bun si harsit in lupte nu este decat Mi 24 reincarnat in Mi 35….
    Un Mi 28 sau un Apache AH 64 fac doar atac la sol si cam atat sunt mult prea specializate pentru lupta intr-un mediu precum jungla- de aici si optiunea Braziliei.
    NH 90 sau S 70 nu sunt de calibrul lui Mi 35 nici pe departe.

    • Nu stiu de ce ti se pare asa urat. Seamana foarte mult cu 24, si din ce vad eu deocamdata nu e modificat mult: doar turela de sub cabina cu senzori optici si parca rotorul anticuplu din coada are doar 2 pale si nu 4 ca la fostul, desi posibil sa fie pliate. este oricum “imbracat” in haine de transport/stocare (gurile de admisie acoperite etc.). Eu il consider dragut oricum : seamana cu o libelula ceva mai mare ce-i drept :)) si care are ceva din intepatura unei viespi … de la tubul Pitot probabil

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: