Mistral BPC

Zic cei de la Izvestia că fiecare dintre cele două nave Mistral care se construiesc în Franţa pentru Marina Rusă vor dispune de o grupare aeriană compusă din treizeci de elicoptere Ka-52K şi Ka-29.

“These will be air wings comprising carrier-based and land-based elements to ensure fast rotation of the helicopters for repairs or replacement due to combat losses,”

– a declarat o sursă din ministerul rus al Apărării.

O navă din clasa Mistral este capabilă să transporte 16 elicoptere, patru nave de debarcare, 70 vehicule bilndate şi 450 militari.

“The actual number of helicopters on board will vary according to the operational tasks,”

– a mai precizat sursa citată.

Prototipurile versiunii navalizate a elicopterului de atac Ka-52 Alligator se află în stadiul de construcţie la fabrica Progress, iar testele de zbor vor fi efectuate începând cu anul 2014.

Ka-29 Helix au fost proiectate pentru marina sovietică pentru a îndeplini rolul de elicoptere de transport pentru asalt şi spre deosebire de Ka-52, adaptarea acestora pentru Mistral va necesita mai puţin timp şi bani.

Rusia şi Franţa au semnat un contract valorând 1.2 miliarde de dolari, în Iunie anul trecut, pentru două nave din clasa Mistral, inclusiv transferul de tehnologii sensibile.

Alte două astfel de nave vor fi contruite în proporţie de 20 de procente în Franţa, urmând ca restul de 80 să aibă loc în Rusia.

Rusia a anunţat că va utiliza navele clasei Mistral în cadrul Flotelor Nordică şi a Pacificului.

Sursa: RIA Novosti

– Resboiu –

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu; Forumul Resboiu; Pagina de gardă a portalului; Ramura dedicată Armatei Române; Ramura dedicată spaţiului; Ramura dedicată dronelor.