Marină

Rusia trimite in misiuni anti-piraterie inca o grupare navala

Marshal Shaposhnikov, Udaloy class destroyer

O grupare navala din cadrul Flotei Ruse a Pacificului a pornit intr-o misiune de combatere a pirateriei in largul coastelor Somaliei, a anuntat Capitanul de rang I Roman Martov – purtator de cuvant.

Gruparea navala include petrolierul Irkut si remorcherul salvator Alatau si va efectua o vizita oficiala in portul indian Mumbai, urmand sa efectueze o aplicatie comuna cu navele indiene in Golful Aden.

Martov a mai precizat:

“The Marshal Shaposhnikov destroyer has two Ka-27 naval helicopters and a unit of naval infantry on board.”

In cadrul primei misiuni anti-piraterie din Golful Aden, din 2010, distrugatorul Marshal Shaposhnikov a eliberat un petrolier rus sechestra de pirati somalezi.

Gruparile navale ruse, de regula conduse de cate un distrugator din clasa Udaloy, opereaza in regiune prin rotatie.

Navele militare ale Rusiei au excortat cu succes sute de nave comerciale apartinand diferitor tari, prin apele infestate de pirati, incepand cu anul 2008, cand Rusia s-a alaturat misiunilor anti-piraterie din regiune.

Rusia a propus recent Frantei sa desfasoare doua avioane Ilyushin Il-38 de recunoastere navala in baza franceza din Djibouti, cu scopul de a intari dispozitivul anti-piraterie din Golful Aden.

Sursa: RIA Novosti

– Resboiu –

Navighează în portal:

Resboiu Master; Armata Română; Forţe Speciale; Space; Revista Resboiu; Forumul Resboiu;

1 Comment

  • Cred ca somalezii o sa aiba de lucru in zona, si o sa stea cu pantalonii maro pe ei nu de alta dar cativa confrati au disparut fara urma dupa ce au fost capturati si apoi “eliberati” de catre fratzicii ivani.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: