Kamov Ka-27M

Flota Nordică a Marinei Rusiei efectuează zboruri de test și simulări de luptă cu un elicopter modificat, de tip Kamov ka-27M antisubmarin, de la bordul unuia dintre distrugătoare – anunță purtătorul de cuvânt al Flotei, Căpitan Vadim Serga.

“The modernized Ka-27M (NATO codename Helix) is completing deck landings on a ship as well as trials of its main systems,”

Ka-27M a efectuat deja apuntări de test pe un distrugător staționat, iar testele din prezent implică noile sisteme de avionică de la bord, precum și cele de detecție a submarinelor, navelor de suprafață și a țintelor aeriene.

“The new machine has not only had modern avionics systems installed, but also updated special missions systems,” – a mai declarat Serga.

Elicopterul modernizat dispune acum de un radar nou, capabil să acopere 360 de grade, o rază de detecție mărită și capabilitatea de a urmări simultan mai multe zeci de ținte.

“The modernized Ka-27M has also had its service life extended by another 10 to 15 years,”

– a mai spus purătorul de cuvânt.

Ka-27 a intrat în serviciu în Marina Sovietică în 1982, fiind destinat rolului de luptă împotriva submarinelor.

Variantele acestui tip de elicopter includ downgradatul Ka-28 pentru export, Ka-29 pentru transport și Ka-31 destinat detectării aeriene timpurii.

Elicopterul este dotat cu un sonar de adâncime și balize, putând fi înarmat cu încărcături de adâncime și torpile.

Sursa: RIA Novosti

– Resboiu –

Navighează în portal:

Resboiu MasterArmata Română;Forţe SpecialeSpaceRevista ResboiuForumul Resboiu;