MiG-35

“Nu aş spune despre MMRCa că este o competiţie încheiată. Deţinem informaţii conform cărora competiţia este încă deschisă”

Declaraţia lui Vyacheskav Dzirkaln, director adjunct al Serviciului Federal Rus pentru Cooperare Tehnică şi Militară, pare la prima vedere o nouă afirmaţie aruncată de ruşi pe motiv de supărare că au pierdut în India – unde a câştigat avionul franţuzesc Rafale, iar cel rus – MiG-35 – nici nu a reuşit să intre în lista scurtă. Dar, să urmărim firul…

Dzirkaln a declarat către agenţia Interfax-AVN că nici francezii, nici indienii, nu sunt mulţumiţi de partea financiară a contractului şi a transferului de tehnologii.

“Cele două părţi nu au reuşit să ajungă încă la o înţelegere asupra acestor aspecte” – a precizat Dzirkaln.

Legat de o posibilă restartare a competiţiei, Dzirkaln a spus:

“Dacă se va redeschide competiţia, vom fi pregătiţi să luam parte din nou, beneficiind de experienţa acumulată.”

Interesul Rusiei în India este enorm, iar Dzirkaln nu s-a sfiit să recunoască acest fapt:

“Potenţialul [cooperării militare Indo-Ruse] este enorm şi posibilităţile de creştere sunt impresionante.”

Declaraţiile oficialului rus au survenit la câteva ore după anunţarea faptului că elicopterul american Apache Longbow a învins pe cel rus, Mi-28, în competiţia indiană pentru achiziţia a 22 elicoptere grele de atac valorând în total 1.4 miliarde de dolari.

Dzirkaln a dezvăluit că în următoarele luni va fi semnat un contract pentru furnizarea către India a 42 avioane multirol cu rază lungă de tipul Suhoi Su-30MKI.

Sursa: The Hindu

– Resboiu –

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu; Forumul Resboiu; Pagina de gardă a portalului; Ramura dedicată Armatei Române; Ramura dedicată spaţiului; Ramura dedicată dronelor.