Salve de bucurie?

Rusia şi Franţa vor construi în comun un nou vehicul blindat destinat infanteriei în următoarele 18 luni, au anunţat astăzi cei de la Rosoboronexport.

Igor Sevastyanov, unul dintre adjuncţii Rosoboronexport, a spus că a condus o şedinţă de lucru pentru încorporarea de tehnologii noi din partea ambelor ţări şi că deja s-a stabilit un model.

“We have a project under the aegis of a Russian-French group for land forces, which I head,” Sevastyanov said. “Now we are working on development of some vehicles with a French base but with Russian weapons and Russian turrets.”

“The vehicle should appear in the near future, around 18 months. We have a draft design and a model has been made,”

Sevastyanov a mai adăugat şi că Franţa este de asemenea interesată în producţia în comun a unui transportor blindat pentru a fi vândut altor ţări, dar care va putea fi utilizat chiar şi de către forţele armate ale Franţei sau Rusiei, vehiculul urmând să îndeplinească atât standardele Rusiei cât şi cele ale NATO.

Până în prezent au mai apărut ştiri în presă legate de discuţiile dintre Rusia şi Franţa pe tema producerii unor vehicule militare Panhard, sau achiziţia de astefel de vehicule pentru grănicerii ruşi, însă rezultatele acestor discuţii nu au fost prezentate.

Sevastyanov a mai surprins cu o veste: Rusia şi Statele Unite ale Americii ar putea coopera în dezvoltarea comună de armament şi echipament militar, nespecificând un anumit proiect, însă legat de perioada de timp acesta a spus că s-ar putea realiza în cinci sau zece ani.

Oficialul Rosoboronexport a mai anunţat şi că vor fi onorate contractele semnate cu Egiptul înainte de schimbarea regimului politic din această ţară.

“Egypt’s Defense Ministry confirmed that all contracts concluded with Russia will be implemented, possibly with some adjustments,”

“Egypt is an excellent paying client.”

Legat de Libia, Sevastyanov a declarat că autorităţile din aceastăţară sunt interesate de continuitatea cooperării militaro-tehnice cu Rusia şi de dezgheţarea contractelor care au fost puse în aşteptare după revoluţie.

Sursa: RIA Novosti

– Resboiu –