Terestre

Rusia si Franta vor construi in comun un vehicul blindat

Salve de bucurie?

Rusia şi Franţa vor construi în comun un nou vehicul blindat destinat infanteriei în următoarele 18 luni, au anunţat astăzi cei de la Rosoboronexport.

Igor Sevastyanov, unul dintre adjuncţii Rosoboronexport, a spus că a condus o şedinţă de lucru pentru încorporarea de tehnologii noi din partea ambelor ţări şi că deja s-a stabilit un model.

“We have a project under the aegis of a Russian-French group for land forces, which I head,” Sevastyanov said. “Now we are working on development of some vehicles with a French base but with Russian weapons and Russian turrets.”

“The vehicle should appear in the near future, around 18 months. We have a draft design and a model has been made,”

Sevastyanov a mai adăugat şi că Franţa este de asemenea interesată în producţia în comun a unui transportor blindat pentru a fi vândut altor ţări, dar care va putea fi utilizat chiar şi de către forţele armate ale Franţei sau Rusiei, vehiculul urmând să îndeplinească atât standardele Rusiei cât şi cele ale NATO.

Până în prezent au mai apărut ştiri în presă legate de discuţiile dintre Rusia şi Franţa pe tema producerii unor vehicule militare Panhard, sau achiziţia de astefel de vehicule pentru grănicerii ruşi, însă rezultatele acestor discuţii nu au fost prezentate.

Sevastyanov a mai surprins cu o veste: Rusia şi Statele Unite ale Americii ar putea coopera în dezvoltarea comună de armament şi echipament militar, nespecificând un anumit proiect, însă legat de perioada de timp acesta a spus că s-ar putea realiza în cinci sau zece ani.

Oficialul Rosoboronexport a mai anunţat şi că vor fi onorate contractele semnate cu Egiptul înainte de schimbarea regimului politic din această ţară.

“Egypt’s Defense Ministry confirmed that all contracts concluded with Russia will be implemented, possibly with some adjustments,”

“Egypt is an excellent paying client.”

Legat de Libia, Sevastyanov a declarat că autorităţile din aceastăţară sunt interesate de continuitatea cooperării militaro-tehnice cu Rusia şi de dezgheţarea contractelor care au fost puse în aşteptare după revoluţie.

Sursa: RIA Novosti

– Resboiu –

19 Comments

 • Rusia se pare ca a virat brusc spre vesul Europei si de ce nu poate si spre NATO sa fie oare ingrijoarea din partea Chinei de vina pentru schimbarea aceasta de politica si atitudine?
  Siria probabil va fi democratizata printr-o implozie “rivalutie” in versiunea atat de cunoscuta noua din Decembrie 89 reteta KGB + Mosad + CIA….

 • Sa vedem cum se va prezenta transportorul blindat franco-rusesc, apoi il ,,disecam,,in discutii.
  Ar fi interesant daca SUA si Rusia ar realiza de acum impreuna aeronave civile si militare.Cred ca ar domina piata globala.Rusia ar putea colabora cu SUA inclusiv la proiectarea si dezvoltarea bateriilor de rachete sol-aer, sol-sol cu raza lunga de actiune, antitanc, si echipamentului de radiolocatie.

   • Intre a vrea si a face acest lucru este o mare diferenta.Pana la urma care ar fi logica sa isi deschida punct de lucru in SUA?O forta de munca mai ieftina, cade.Sa scoata un avion european, made in USA?Statul Alabama ofera facilitati fiscale care au ca rezultat scoaterea pe piata a unui produs mai ieftin decat cel fabricat in Europa?De regula, mai ales in achizitiile civile,la aceeasi calitate, pretul este decisiv pentru selectarea unui produs.

    • Pai vor sa concureze cu Boeing la ei acasa si probabil or sa ceara subventii de la statul american, iar daca nu o sa le dea “pac la Razboiu” cu reclamatia .

 • Sa zic ceva de unitatea europeana ? De banii alocati pentru “cresterea economica” in cadrul UE ? De colaborarea militara in cadrul UE ? Nu mai zic ca incep sa ma enervez …

    • Dar, de zis ceva de uniune… poti sa zici! 😀 Ca se merita, avand in vedere spre ce ne indreptam…

     • Aoloo,spre ce ne indreptam ?

      Hai bre ce naiba,in actualul context global ar trebuii ca nemtii,frantujii,italieni sau alti europeni sau non-europeni sa ignore oportunitatile de toate felurile pe care le ofera Rusia si zona ex-sovietica doar de dragul unor speriati din carpati care au impresia ca ar avea ceva de castigat cu fitile dalea de genul „lac bulgaresc” parca,pe noi nu ne-a dus capul in astia 20 de ani nici macar sa semnam un tratat comercial cu Rusia,da ne impuneu si aia anumiti termeni care sa ii avantajeze,sa le sporeasca influenta,accesul la diverse investitii,in schimb castigam posibilitatatea realizarii unor exporturi de aproximativ 4-5 miliarde $(cam atat se vorbea pe la inceputul anilor 2000),ba mai rau,cand mai vor rusnacii sa mai faca cate o investitie pe aici noi ii luam la suturi.

      Rusii vad ca au un plan foarte original de a pregatii invazia Europei,sau macar marginasii mai exact in medie isi injumatatesc armata(de la 200 nave la 120,de la 340 escadrile de aviatie la 180,de la 24 divizii pe la aprox 50 brigazi),in general atunci cand te pregatesti pentru nebuneli din astea cum ar fi invadarea Romaniei,sa ocupi Stambulul,pei nene bagi banu gros in aparare,cum fac chinezii.

      Da au marile lor planuri de 490 dupa care 620 dupa care 800 miliarde dolari pentru modernizare.

      Bre Rusia are mari dezechilibre bugetare,au o birocratie infioratoare,centrala,federala,locala,au mari cheltuieli sociale cu pensii,cu ajutoare sociale,subventii,pensii etc.

      Acum nitel timp,Medvedev anunta senin ca Rusia va continua programele astea sociale,ca Rusia are grija de popor bla bla,tot rusnacii mai spuneau ca ei au de gand sa o de-a dracu de austeritate,maresc masa monetara,umbla la dobanzi,maresc deficitele.

      Toate astea se intampla in contextul protestelor si sunt menite pe cat posibil sa ii faca pe aia sa stea dracu in casa,pt aia care acum conduc Rusia amenintarea nu vine din exterior ci din interior,pentru vreo posibila invazie externa exista descurajarea nucleara care este suficienta,in schimb pentru lupta cu poporu si aia care ii mana in lupta sunt necesare alte arme,nu PAK-FA,nu ARMATA,nu portavionul Ulianovsk,sigur o sa cumpere un numar de mantocarii din astea,dar mai cu dramuiala ,asa cum sa procedat cu Su-34,proiect inceput in 2006,acum in 2012 trebuiau sa aiba in jur de 70-80,ei abea au 16..la fel cum sa intamplat cu modernizarea MiG-29 SMT,program inceput in 1998,in 2012 trebuiau sa detina aprox 150 iar ei abea au 23..

      Legat de Uniune,pana la urma Romania va fi bagata intr-o Confederatie Europeana,pe modelul Emiratelor Arabe Unite,in care desigur nu va fi nici Abu Dhabi si nici Dubai(astea vor fi Franta,Germania,BeNeLux),noi,bulgarii,unguretii samd.Vom fi niste camilari mai putin importanti,treptat se va trece la o federatie iar Romania va devenii un judet al Federatiei Germane.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: